Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος και Καθηγούμενος της Μονής κ. Δαμασκηνός την για την τέλεση της Αναιμάκτου Ιερουργίας, επ΄ ευκαιρία της αποδόσεως της Δεσποτικής εορτής των Αγίων Θεοφανείων.

Στην νυχτερινή Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας και εκ της αδελφότητος της Μονής ενώ παρέστη συμπροσευχούμενη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργία ο Επίσκοπος Δορυλαίου ευχαρίστησε το ευσεβές εκκλησίασμα που συμπροσευχήθηκε στην μεγάλη αυτή εορτή, τους αδελφούς Κληρικούς που έλαβαν μέρος και τους ιεροψάλτες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι κατανοούμε σύμφωνα με την Ευαγγελική Περικοπή που ακούσαμε σήμερα, ότι ο Κύριος μας μέτρησε όλους με το μέτρο της αγάπης και γι’ αυτό στο απολυτίκιο μας υπενθυμίζει ο Πατέρας, ότι ο Υιός είναι αγαπητός. Και αγαπητός σημαίνει ότι ο Κύριος δίνει σε όλους εμάς την πληροφορία πως εκ της αγάπης ορμώμενος, ήρθε σε αυτόν τον κόσμο, περνώντας την διαδικασία της Γεννήσεως, της περιτομής και της Θεοφάνειας εξ’ αγάπης αμέτρου, για να έχουμε και εμείς ως μέτρο μας, σε όλους και σε όλα τα πράγματα την Αγάπη!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.