Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα τριών ετών από της κοιμήσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθη στην προσωπικότητα του μακαριστού Πρωθιεράρχου, στην φλογερή καρδιά του για τον Χριστό και την Ελλάδα, στον πληθωρικό χαρακτήρα του και στην εν γένει δραστηριότητά του, η οποία άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στην Ελληνορθόδοξη πατρίδα μας και όχι μόνο.

Ο αείμνηστος Χριστόδουλος, κατάφερε να μπη στις καρδιές όλων των Ελλήνων, οι οποίοι τον ενθυμούνται με βαθειά συγκίνηση, νοσταλγία, αγάπη και ευγνωμοσύνη και κρατούν βαθειά στην ψυχή τους την παρακαταθήκη για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, που τους άφησε.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη εν συγκινήσει στην διακονία του στην Ιερά Σύνοδο, ως Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύς, παρά τω Αρχιεπισκόπω Χριστοδούλω και στην εκτίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου στο πρόσωπό του και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσυνη του στο πρόσωπο του αλήστου μνήμης Πρωθιεράρχου.

Παρεκάλεσε δε όλους να εύχωνται για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Χριστοδούλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.