Θα απολογηθούν δημόσια όσοι ιερείς τάχθηκαν με κηρύγματα τους εναντίον των αποφάσεων της Ιεράς συνόδου για την πανδημία.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρο μιλώντας το μεσημέρι στο OMEGA.

Αναλυτικά ο Μακαριότατος επισήμανε:

Για την πανδημία

Άσχετα με το τι θέλει ο κάθε ένας, η συνοδός έχει πάρει την απόφαση που είναι υποχρεωτική για όλους μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε εκείνο που αποφάσισε η σύνοδος. Διαφορετικά θέτουμε τον εαυτό μας εκτός συνόδου. Δεν μπορεί ο κάθε ένα σαν κάνει ότι θέλει μέσα στην Εκκλησία.

Κάθε ένας για τον εαυτό του μπορεί να κάνει ότι θέλει. Όχι όμως να βγαίνει στο κήρυγμα και να παροτρύνει τους πιστούς να κάνουν κάτι διαφορετικό. Δεν μπορεί να παραπλανάει ΄τους πιστούς του βγάζοντας κηρύγματα εναντίον της απόφασης της συνόδου.

Εάν ο οποιοδήποτε μιλήσει εναντίον της απόφασης της συνόδου είναι καταδικαστέος και η σύνοδος εκ των προτέρων έχει πως πρέπει να τιμωρηθεί.

Έτσι ειδοποιήσαμε σήμερα, όσες καταγγελίες είχαμε από όλη την Κύπρο και μέχρι το μεσημέρι είχαμε την ευχάριστη είδηση ότι όλοι δήλωναν ότι θα κάνουν δηλώσεις πως από εδώ και πέρα δεν θα μιλήσουν ξανά εναντίον της απόφασης της συνόδου.

Περιμένετε να φύγω…

Ο Μακαριότατος έδωσε και περεταίρω εξηγήσεις για τα όσα είπε περί Ιεραρχών που άρχισαν ήδη «προεκλογική» ενώ βρίσκεται τη ζωή.

Ενδεικτικά τόνισε:

«Αναγκάστηκαν να τους πω έξω από τα δόντια ότι είναι ντροπή να κάνουν προεκλογική όσο είμαι εν ζωή. Να περιμένουν να φύγω και έχουν χρόνο να κάνουν προεκλογική εκστρατεία. Προσπαθούν να βρουν ψήφους.

Προετοιμάζονται όταν θα φύγω για να πάρουν ψήφους, να πάρουν εκλέκτορες και να έχουν πρωτιά. Τους είπα ότι πρέπει να ντρέπονται. Δεν είναι λογικό.

Δεν μίλησε κανένας…»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.