Σε μια εποχή στην οποία η ανθρωπότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις από το πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο της πανδημίας COVID-19, βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με άλλη μια παγκόσμια κρίση.

Ως Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ποικίλο ποίμνιό μου περιλαμβάνει ευσεβείς χριστιανούς τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία. Η θλίψη που νιώθουμε για αυτούς και τους αγαπημένους τους στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής περιόδου δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών φέρνουν βαθύ πόνο και θλίψη στις καρδιές μας.

Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας ασπάζεται μια κοινή έκφραση της Ορθόδοξης Χριστιανικής ενότητας που υπερβαίνει κάθε εθνοτικό, γλωσσικό και πολιτισμικό διαχωρισμό. Έτσι, μαζί με τη συλλογική μας έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, παρακαλούμε όλους τους Χριστιανούς στο Ηνωμένο Βασίλειο να ενωθούν και να αυξήσουν τις προσευχές και τις ειδικές ικεσίες τους για τους θεόφιλους Ουκρανούς πιστούς, καθώς και για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο που βιώνουν τη μάστιγα της ένοπλης σύγκρουσης.

Είθε τα μαύρα σύννεφα της απόγνωσης, της βίας και του μίσους να διαλυθούν σύντομα, για να λάμψει το ουράνιο φως πάνω από τους ευσεβείς πιστούς στην Ουκρανία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.