Ευρισκόμενος ακόμη εις Αθήνας για υποθέσεις της Μονής και καθυστερήσας εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, παρακολούθησα ως ώφειλα μετά πολλού ενδιαφέροντος τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Αμπετείου Σχολής, η λειτουργία της οποίας ιδιαίτερα επεβαρύνθη με τον ίδιον ιό, covid 19. Με το πέρας και των προσφάτων εξετάσεων που έγιναν σύμφωνα και με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας της Αιγύπτου αλλά και με το αντίστοιχο του Υπ. Παιδείας της Ελλάδος, οφείλω να συγχαρώ όλους τους συναρμοδίους φορείς που συνετέλεσαν εις την άνευ προβλημάτων περάτωσιν του σχολικού έτους και των εξετάσεων των τελειοφοίτων που διεξήχθησαν τόσον για την εισαγωγήν εις τα Αιγυπτιακά Πανεπιστήμια όσον και για την επιλεκτική δυνατότητά εισαγωγής τους εις τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.

Αναφέρομαι ειδικά στον Πρόεδρο της Επιτροπής των Ειδικών Εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου της Αμπετείου Σχολής Καΐρου για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αιγύπτου και Αν. Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Γιαννικόπουλο, που συντόνισε επιτυχώς όλους τους επιμέρους φορείς.
Την Αν. Διευθύντρια κ. Μπέτα Σωτηρία που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να ευρίσκεται εγκαίρως εις το Κάϊρο παρά την δυσκολία ευρέσεως πτήσεων μη φειδομένη κόπου.
Την διοικητική Προϊσταμένη του Σχολείου και μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Αμπέτ, κ. Ελένη Μαγγανά-Οικονόμου, αναπληρούσα τον κ. Ν.Βαδή για την ανά πάσα στιγμή πρόθυμο βοήθειά της εις μαθητάς, γονείς και καθηγητάς με σκοπό την απρόσκοπτον διεξαγωγή των εξετάσεων παρά τας δυσκολίας που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας.
Τα μέλη της Επιτροπής: κ. Αναστασάκη Χρυσάνθη, κ. Βότη Θεοδώρα, κ. Θεοχαράκη Πασχαλίνα, από το Αβερώφειο Σχολείο Αλεξάνδρειας και κ. Λαμπρόπουλο Μιχαήλ και κ. Μπάση Αλέξανδρο, από την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου, για την ευσυνείδητο εργασία τους.
Τους επιτηρητές των εξετάσεων, εκπαιδευτικούς, για την υπομονετική επιτήρησή τους: κ. Διαμαντίδου Μαργαρίτα και κ. Κάτσικα Νικόλαο.
Την κ. Πετροπούλου Δήμητρα, διοικητική υπάλληλο και Γραμματέα της Επιτροπής.
Τον κ. Οικονόμου Γεώργιο, Φοιτητή Ιατρικής και υπεύθυνο Ιατρείου για την συμβολή του ώστε οι υποψήφιοι να αισθάνονται ασφαλείς για την υγεία τους.
Καθώς και όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους και βοηθητικό προσωπικό της Αμπετείου Σχολής που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων σε τόσο δύσκολες περιστάσεις.
Τέλος, στους αποφοίτους μας που είχαν μία εξαιρετική επιτυχία, όχι μόνον τούς συγχαίρουμε που ετίμησαν την Σχολή αλλά και τούς ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας να είναι επιτυχημένοι εις την περαιτέρω πορεία της ζωής τους αντιμετωπίζοντας με ελπίδα στον Θεό, θάρρος, αισιοδοξία και εντιμότητα τις δυσκολίες της ζωής τους, αξιοποιώντας τη γνώση και τις πνευματικές αξίες που έλαβαν από την Αμπέτειο Σχολή τους.

Μετά πολλών ευχών

† Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.