Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά τη σημερινή συνάντηση την οποία είχε με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, στην έδρα του Υπουργείου στο Μαρούσι, η οποία διήρκησε περισσότερο από μία ώρα.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Μακαριωτάτου στο Υπουργείο Παιδείας επί των ημερών ηγεσίας του κ. Πιερρακάκη. Αρχικά ο κ. Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας Θρησευμάτων, Γεώργιος Καλαντζής, καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο στην είσοδο του Υπουργείου.

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας, την οποία καθόρισε βαθιά σχέση. Μίλησε επίσης για τη συνεργασία στο πλαίσιο της συναλληλίας και των διακριτών ρόλων μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει για το κοινό καλό αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Μακαριώτατος, καθώς αυτή αποτελεί, όπως τόνισε, το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη ως μία αφορμή για την ανταλλαγή απόψεων για κοινά θέματα που απασχολούν Εκκλησία και Πολιτεία.

“Η Εκκλησία δεν εκδικείται”
Μετά την συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ.. Ιερώνυμος έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στη συνάντηση και στη συνεργασία την οποία θα πρέπει να υπάρχει. “Είχαμε μια καλή και εποικοδομητική συζήτηση”, είπε.

Ρωτήθηκε στη συνέχεια για το περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή στην Καβάλα όταν γυναίκα φέρεται να χαστούκισε Βουλευτή της Ν.Δ. σε εκκλησία. Ο Μακαριώτατος αρχικά απάντησε ότι τοποθετήθηκε για τα περιστατικά ενώ στις επίμονες ερωτήσεις δήλωσε εκ νέου ότι “η εκκλησία δεν εκδικείται. Η εκκλησία αγαπάει και καλεί αυτόν που έφταιξε να μετανοήσει”.

Τέλος, ρωτήθηκε και για το νόμο περί του “γάμου ομοφυλοφίλων”, χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο λέγοντας μόνο ότι “τα έχουμε πει αυτά”.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης, και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.