«Οι προαιώνιοι αδελφικοί δεσμοί, που συνδέουν την Κύπρο με τη μητροπολιτική Ελλάδα, σφυρηλατούνται, ενδυναμώνονται και ανανεώνονται με τη συμβολή χαρισματικών προσώπων που μέσα από εμπνευσμένες δημιουργικές πρωτοβουλίες, συνέργειες και δράσεις, ενισχύουν τους ακατάλυτους δεσμούς του Ελληνισμού που τροφοδοτούνται από την κοινή μας γλώσσα, την κοινή ιστορία, τις κοινές εθνικές και πολιτιστικές μας ρίζες και το κοινό ευρωπαϊκό μας παρόν» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος.

Ο Κυριάκος Κενεβέζος, τόνισε, προσέφερε πολλά στον Ελλαδικό και Κυπριακό Πολιτισμό. «Στην αντίληψη όλων μας», είπε, ο εκάστοτε Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα δεν αποτελεί απλώς και μόνο τον θεσμικό εκπρόσωπο μίας άλλης χώρας. Είναι η προσωποποίηση αυτών των ακατάλυτων δεσμών μας με τη Μεγαλόνησο, έναν τόπο οικείο, μια ακριτική πατρίδα του Ελληνισμού, που οδεύει μέσα στον χρόνο, διατηρώντας, σε πείσμα της γεωγραφίας της ιστορίας και των επίδοξων κατακτητών, ανέπαφη και αναλλοίωτη την ελληνική ταυτότητά της.

Και σημείωσε: «Ο τιμώμενος Κυριάκος Κενεβέζος με τη συνολική προσφορά του στον Ελλαδικό και Κυπριακό πολιτισμό έχει ενισχύσει τους δεσμούς αυτούς, επιτελώντας έργο σημαντικό και εθνωφελές, πρότυπο και παρακαταθήκη για όλους όσους βρεθούν στο μέλλον σε αυτή τη σημαντική για τον Ελληνισμό θέση».

Πέραν των άλλων θεσμικών καθηκόντων του, σημείωσε, είναι γνωστή άλλωστε η ευαισθησία του σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού.
«Για τον λόγο αυτόν καθ’ όλη τη διάρκεια της δημιουργικής θητείας του ανέπτυξε και διατηρεί στενές σχέσεις με τις ενεργές πνευματικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις της Ελλάδας και της Κύπρου, έχοντας καταξιωθεί ως μία γέφυρα άμεσης επικοινωνίας και ουσιαστικού διαλόγου των δημιουργών του κοινού μας πολιτισμού»

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του τιμώμενου, υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που σέβεται τους θεσμούς, χωρίς να κάνει ποτέ κατάχρηση της θεσμικής του θέσης, την οποία υπηρετεί με συνέπεια και αφοσίωση, καλλιεργώντας την προαιώνια σχέση ελλαδικού και κυπριακού Ελληνισμού.

«Ευχόμεθα και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει για καιρό ακόμη το εθνικά πολύτιμο και αναγκαίο αυτό έργο του, καθώς ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση εν όψει και των εθνικών κινδύνων αλλά και της παγκόσμιας κρίσης που ταλανίζει την ανθρωπότητα» κατέληξε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.