Στο δημογραφικό ζήτημα και στα προβλήματα που προκαλεί αναφέρθηκαν κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση αυτή και επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της βουλής για το δημογραφικό.

«Το δημογραφικό δυστυχώς είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν ταλανίζει μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον χριστιανικό κόσμο αυτό που κάποτε λέγαμε Χριστιανική Ευρώπη, γιατί πρωτίστως έχει να κάνει με την κρίση που περνάει η παραδοσιακή οικογένεια.

Το πόρισμα δείχνει κατευθύνσεις που θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθηθούν τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που αποδίδουν άμεσα, χρειάζεται ένας σχεδιασμός και πρόγραμμα σε βάθος χρόνου για να αποδώσει. Από πλευράς μας έχουμε τονίσει ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας.

Είναι μείζον εθνικό πρόβλημα» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία για την κατανόηση και το έργο που προσφέρει στηρίζοντας τον θεσμό της οικογένειας και αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις σε ιδιαίτερα ευαίσθητες εθνικές περιοχές όπως η Θράκη εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του τόνισε ότι το δημογραφικό ταλανίζει την πατρίδα μας και πολλές ακόμη χώρες υπογραμμίζοντας πως «η αιτία έχει επισημανθεί από πολλούς φορείς και από την Εκκλησία ιδιαίτερα, είναι η κρίση της οικογένειας, η υπονόμευση των χριστιανικών θεσμών και της διδασκαλίας της Εκκλησίας και είναι ένα πρόβλημα το οποίο δύσκολα θα αντιμετωπιστεί».

Προσέθεσε επίσης, ότι σοβαρή αιτία του προβλήματος είναι η οικονομική αδυναμία να στηριχτούν οι νέοι και να δημιουργήσουν οικογένειες, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται αγώνας επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη συζήτηση στηρίζει αυτόν τον αγώνα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.