Με τον ακούραστο ποδηλάτη Πέτρο Στυλιανού, πρώην καρκινοπαθή, να καταφθάνει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019, συνεχίστηκε ο μαραθώνιος αγάπης και προσφοράς προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας.

Ο Πέτρος Στυλιανού, πρώην καρκινοπαθής από την Πάφο είναι ασταμάτητος. Μπροστά στη ζωή και στην ελπίδα δε βάζει φρένο. Μπροστά στο μήνυμα για πίστη, αγάπη και δύναμη, το έργο του γιγαντώνεται, με τον ίδιο να μοιάζει και να είναι τεράστιος στα μάτια όλων μας.

Έδωσε τη δική του μεγάλη μάχη ζωής με τον καρκίνο και κατάφερε να βγει νικητής και από τότε ποδηλατεί συνέχεια, με στόχο τη στήριξη προς τον συνάνθρωπο.

Ο Μακαριώτατος τον υποδέχθηκε με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα και του προσέφερε χρηματική επιταγή για τον σκοπό αυτό καθώς επίσης και μια αργυρή εικόνα του ιδρυτή της Εκκλησίας Κύπρου Αποστ. Βαρνάβα.

Στην προσφώνησή του ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι το έργο που επιτελεί ο Πέτρος είναι ιερό και ο ίδιος ο Πέτρος είναι αξιέπαινος τόσο για το θάρρος και την πίστη του αλλά και για την ευγνωμοσύνη που αισθάνεται προς τον Θεό που τον «εξήγαγεν εἰς ἀναψυχήν» μετά από ένα δύσκολο αγώνα με τον καρκίνο.

Ο Μακαριώτατος προσέθεσε ότι και ο ίδιος έχει τη δική του εμπειρία από την ασθένεια του καρκίνου, την οποία οι άνθρωποι μέχρι πριν λίγα χρόνια φοβόντουσαν και δεν τολμούσαν καν να κατονομάσουν.

«Στις μέρες μας, όμως, ο καρκίνος είναι μία ασθένεια που αν την προλάβεις, θεραπεύεται, κι αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω σε όλους όσοι πάσχουν από αυτή την ασθένεια.

Είναι ιάσιμη και μπορεί ο άνθρωπος με πολλή πίστη να την ξεπεράσει. Η Εκκλησία θα είναι πάντα στο πλευρό των καρκινοπαθών, αυτό αισθανόμαστε και ως χρέος μας και θα το πράττουμε».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.