Με σύνθημα «κοσμικό, ευρωπαϊκό σχολείο τώρα», συγκεντρώθηκαν και σήμερα το πρωί έξω από την Αρχιεπισκοπή της Κύπρου, εκπαιδευτικοί και άλλοι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για τις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου στα θέματα της Παιδείας, αλλά και σε άλλους τομείς όπως η οικονομία και οι πολιτογραφήσεις.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν βίτσες και διαβατήρια, με αφορμή την εμπλοκή του Μακαριοτάτου στην υπόθεση του Μαλαισιανού καταζητούμενου Jho Low, αλλά και τις δηλώσεις που είχε κάνει στο πλαίσιο συνέντευξής του ότι οι καθηγητές θέλουν βίτσα. Η αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε έξω από την Αρχιεπισκοπή και θα καταλήξει στη Βουλή.

Η εκπαιδευτικός Μαρίνα Αρμεύτη, εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, ανέφερε ότι «στόχος της εκδήλωσης είναι να καταστεί σαφές ότι είναι αναχρονιστικό, την εποχή που ζούμε να σημειώνονται παρεμβάσεις από την Εκκλησία και δη από τον Αρχιεπίσκοπο, όχι μόνο στην παιδεία, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα».

Άθεοι αριστεροί

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, είπε: «Ναι είπα θέλουν βίτσα γιατί δεν θέλουν να εργάζονται. Είναι οκνηροί. Αν είχαν σεβασμό στην Εκκλησία δεν θα το έκαναν. Είναι ντροπή τους. Είναι πολύ μικροί για να σηκώσουν το αδύνατο ανάστημα τους απέναντι στην Εκκλησία.

Είναι κράχτες της αριστεράς και να πάψουν να είναι κράχτες κάποιου κόμματος. Οι αριστεροί στη πλειοψηφία τους είναι καλοί άνθρωποι και εκκλησιάζονται. Είναι και 5-10 άθεοι που δημιουργούν τα προβλήματα».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.