Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, την Πέμπτη 20ή Σεπτεμβρίου 2018, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό στο Παγκύπριο Γυμνάσιο με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2018-2019.

Μετά την προσφώνηση της διευθύντριας του Σχολείου κ. Σοφίας Ιωάννου, ο Μακαριώτατος κλήθηκε να απευθύνει παραινέσεις και νουθεσίες προς τους μαθητές.

Παρότρυνε τους μαθητές, τώρα που εισέρχονται και επίσημα στον αγωνιστικό στίβο για να πάρουν όλα εκείνα που τους χρειάζονται στην μαθητική τους πορεία και ζωή, εκτός από γνώσεις να έχουν ήθος και αξίες, διότι ένας σωστός και ολοκληρωμένος άνθρωπος στην κοινωνία δεν μπορεί να είναι καταρτισμένος επιστημονικά και γνωσιολογικά και ο χαρακτήρας του να μην συνοδεύεται από καλό ήθος και πανανθρώπινες αξίες.

Κάλεσε, επίσης, τους μαθητές να δώσουν το νεανικό σφρίγος που τους διακρίνει στα χέρια των καθηγητών τους και να πάρουν από τα χέρια τους την πολύτιμη πείρα, διαβεβαιώνοντάς τους ότι όλα όσα θα αποκομίσουν από τους διδασκάλους τους θα είναι ικανά και από απόψεως γνώσεως και εμπειρίας και από απόψεως ήθους να τους καταστήσουν ολοκληρωμένους ανθρώπους και σωστές προσωπικότητες μέσα στην κοινωνία, γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιήσουν αυτό το διάστημα που βρίσκονται σ’ αυτές τις επάλξεις για μάθηση και πνευματική τελείωση.

Προέτρεψε, ακόμη, τα νέα παιδιά να θέτουν πολύ υψηλούς στόχους, λίγο πιο κάτω από το ανέφικτο αλλά πολύ πιο πάνω από το εφικτό, καταβάλλοντας όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να αποκτήσουν τέτοια δυναμική που δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους άλλους λαούς της Ευρώπης.

«Είμαστε λίγοι, είπε ο Μακαριώτατος, και το γνωρίζουμε όλοι. Οφείλουμε όμως να είμαστε όλοι καλοί, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, όπως επιβίωσαν όλους αυτούς τους αιώνες οι πρόγονοί μας».

Στη συνέχεια, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου εξέφρασε την ευάρεσκειά του για την εκπροσώπηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Παγκύπριο Γυμνάσιο από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννη, ο οποίος κατέχει τη θέση Βοηθού Διευθυντή και προσφέρει αόκνως τις υπηρεσίες του για το καλό του Σχολείου.

Εν κατακλείδι, ο Μακαριώτατος, ευχήθηκε από καρδιάς καλή, εποικοδομητική, ευλογημένη και καρποφόρο σχολική χρονιά τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου.
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Είμαστε λίγοι και οφείλουμε να είμαστε όλοι καλοί

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.