Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η Εκκλησία κατά τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως, μετά από τα εξαγγελθέντα μέτρα από την Κυβέρνηση για την πανδημία, ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Εκφράζοντας την αντίθεσή του με το διάταγμα της κυβέρνησης που επιτρέπει την παρουσία μόνο 50 πιστών με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καλεί τους πιστούς στους ναούς με αποστάσεις και μάσκες.

«Για αυτό εδήλωσα χωρίς μάσκα δεν θα επιτραπεί σε κανένα να μπει στο ναό και θα κάθονται αραιά. Και είπα πριν λίγο καιρό στον υπουργό, τούτο το 50 άτομα δεν μπορώ να το καταλάβω, αν έχω ένα ναό μεγάλο γιατί να βάλω μόνο 50; να βάλω 100 με αποστάσεις τι σε πειράζει.δεν μου απαντά», είπε χαρακτηριστικά το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος.

Συγκεκριμένα, εντός του Ναού θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και όλοι να φέρουν μάσκες, εκτός του Ναού να τοποθετηθούν καθίσματα διατηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις, κατά την διάρκεια της προσκύνησης του Νυμφίου, του Εσταυρωμένου και του Επιταφίου οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι θα πρέπει να φροντίσουν να προσέρχονται 10 πιστοί κάθε φορά και αφού εξέλθουν να προσέρχονται οι επόμενοι.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στο προαύλιο του Ναού με τη λήψη όλων των μέτρων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

* Εντός του ναού θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και όλοι να φέρουν μάσκες
* Εκτός του ναού θα τοποθετηθούν καθίσματα με αποστάσεις
* Προσκύνημα Νυμφίου, Εσταυρωμένου και Επιταφίου – 10 πιστοί κάθε φορά
* Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στο προαύλιο του ναού με τη λήψη όλων των μέτρων

«Δεν με ενδιαφέρει ας έρθει όλη η αστυνομία εδώ. Εγώ θέλω να είμαι αυστηρός. Δεν συμβάλλω στην αύξηση των κρουσμάτων, μάλλον αποτρέπω, εάν δεν το καταλαβαίνουν να με αφήσουν ήσυχο. Δεν είναι παιδάκια και να τους κάνω μάθημα. Είμαι ξεκάθαρος», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Οι υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων καθίστανται οι Ιερείς και οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, ενώ τα ωράρια τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών θα πρέπει να ολοκληρώνονται μέχρι τις 8μιση το βράδυ, έτσι ώστε οι πιστοί να επιστρέφουν στα σπίτια τους πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 το βράδυ.

Για το Μεγάλο Σάββατο ο κανόνας θα ψαλεί στις 10 και μισή το βράδυ, ο Καλός λόγος θα γίνει στις 11 και 30 το βράδυ και η λειτουργία θα πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τις 12.00

«Δεν συμφωνώ με αυτό που έκαναν στην Ελλάδα, ο Χριστός τριήμερος κατέβηκε στον Άδη όχι διήμερος. Πήγαν να μου πουν αλλά τους είπα καθίστε φρόνιμα, εν θέμα δικό μας», είπε ο Προκαθήμενος της εκκλησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.