Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα αποσύρει τώρα τα στρατεύματα της από την Κύπρο, ούτε ότι θα απεμπολήσει τα δικαιώματα που εξασφάλισε στις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

Μιλώντας από την γενέτειρα του, Τάλα, στην επαρχία Πάφου, ο Κύπρου Χρυσόστομος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εμμείνει στη στάση να ξεκαθαρίσει η θέση της Τουρκίας πριν μεταβεί σε μια νέα Γενεύη, κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη.

«Αν συρθεί βιαίως στην Γενεύη, η αποτυχία θα είναι βέβαιη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ γνωρίζει καλά το Κυπριακό, λόγω και της καταγωγής του και ότι ξέρει καλά τη δουλειά του. Θεωρώ, είπε, ότι είναι έτοιμος να συμβάλει και να ενθαρρύνει τους δύο συνομιλητές, δε νομίζω όμως ότι θα ενεργήσει με τρόπο που να δείχνει ότι τους επιβάλλει θέσεις και αποφάσεις.

«Η θέση μου πάντοτε ήταν ότι δεν είναι εύκολο να φθάσουμε στην λύση», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. «Η Τουρκία θέλει τα πάντα και ποτέ δεν πίστεψα ότι με τις συνομιλίες θα φτάσουμε σε λύση. Γνωρίζω ότι ο Πρόεδρος θα είναι πολύ προσεκτικός στο θέμα αυτό, οι εκπτώσεις στο εθνικό μας θέμα δεν περνούν από το λαό. Ως άνθρωπος υπεύθυνος ο Πρόεδρος, δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει να κάνει κάτι που εν γνώσει του αύριο θα καταρρεύσει, γιατί αν υπάρξει πρόχειρη λύση και αυτή καταρρεύσει, η ζημιά θα είναι μεγάλη και δεν θα έχει επιστροφή.

Φθάνουμε πάλι στον ίδιο παρανομαστή και δεν βλέπω λύση».

Το μορφωτικό και το διανοητικό επίπεδο επίπεδο του λαού μας είναι πολύ ψηλό, κατέληξε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, και δεν πρόκειται να περάσει λύση που δεν θα είναι βιώσιμη και δεν θα εξυπηρετήσει τον κυπριακό λαό στην ολότητα του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.