Τελέστηκε σήμερα Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο, το θρησκευτικό μνημόσυνο του ήρωα μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 62 ετών από τη θυσία του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. του 1955-59. Του μνημοσύνου προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και παρέστησαν πολιτικές και πολιτειακές αρχές καθώς και οι ηγεσίες των σωμάτων ασφαλείας της νήσου. Τον επιμνημόσυνο λόγο ανέγνωσε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Κλέλια Βασιλείου, με τον οποίο εξήρε τη θυσία του 17χρονου παλικαριού ήρωα της πατρίδας μας.

Του μνημοσύνου προηγήθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, συλλειτουργούντων κληρικών εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Μητρόπολης Πάφου. Στο Ιερό Βήμα παρέστη προσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Κατά την ώρα του Κοινωνικού, αναγνώστηκε Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος με την ευκαιρία της Εισόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Μετά το πέρας και του μνημοσύνου, ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του ήρωα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.