ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Αποκλειστική συνέντευξη για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας παραχώρησε στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και στον δημοσιογράφο Πάνο Γκόρη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιος την 1η Οκτωβρίου 2021, η τελευταία συνέντευξη πριν γίνει Αρχιεπίσκοπος.

Σεβασμιώτατε, καλησπέρα

1) Διανύουμε τον 2ο χρόνο της πανδημίας με αρκετές δυσκολίες. Βλέπετε φως στο τούνελ ; Μπορούμε σαν λαός να ελπίζουμε σε μια καλύτερη μέρα;

Νομίζω ότι μπορούμε να ελπίζουμε, η ελπίδα μας είναι πρωτίστως στο Θεό , δεν μας άφησε ποτέ και δεν θα μας αφήσει και τώρα.

Τα αποτελέσματα που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες εδώ στην πατρίδα μας την Κρήτη δείχνουν πως είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο.

Είχα ανησυχήσει πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα ειδικά για τον τόπο μου. Δόξα τω Θεώ όλα βαίνουν καλώς, οι άνθρωποι που μπορούν και πρέπει πηγαίνουν και κάνουν το εμβόλιο τους.

Ακόμη και εκείνοι που δεν το καταλάβαιναν μέχρι τώρα πλέον το κατανοούν , κάποιοι δεν θα το καταλάβουν ίσως ποτέ αλλά εμείς δεν διαχωρίζουμε τα παιδιά του Θεού.

Μακρυά από εμάς οι διαχωρισμοί των ανθρώπων. Εγώ από την πρώτη στιγμή έχοντας κάνει και τα δύο εμβόλια προτρέπω τους ανθρώπους να το κάνουν.

2) Παρόλη την προσπάθεια των ειδικών παρατηρούμε πως υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που αντιδρούν στην πανδημία δημιουργώντας πρόβλημα , ενώ κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται και στο χώρο της Εκκλησίας. Πως κρίνετε αυτό το φαινόμενο αλλά και την εν γενει στάση της εκκλησίας στο ζήτημα του κορονοϊού ;

Εγώ θα παρακαλούσα τους ανθρώπους να μην μπερδεύονται και να ακούν και να εμπιστεύονται την Εκκλησία. Ξέρουμε καλά από που ξεκινούν όλα αυτά και τι σκοπούς έχουν .

Η φωνή της Εκκλησίας είναι αυθεντική και δεν εγκατέλειψε ποτέ το ποίμνιό της. Να ακούνε την Εκκλησία και όχι της μεμονωμένες φωνές . Πάντοτε λέγω πως η φωνασκία δεν είναι φωνές. Οι σκιές έχουν να κάνουν με το σκοτάδι και όχι με το φως.

3) Σεβασμιώτατε πληθαίνουν οι πληροφορίες στα δημοσιογραφικά γραφεια που μιλουν για επερχόμενη αλλαγή σελίδας στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ της Κρητης. Πως βλέπετε αυτές τις εξελίξεις;

Επιτρέψτε μου να μην απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Ο Αρχιεπίσκοπος μας είναι στη θέση του, να αφήσουμε το Θεό να μιλήσει.

Τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην Εκκλησία τον έχει ο Θεός.

4) Κάνετε καθημερινά σημαντικό έργο και βρικεστε δίπλα στο ποιμνιο της επαρχίας σας, τι σας λέει ο κόσμος , Πιστευετε πως έχει κλονισθεί η εμπιστοσύνη στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ , και αν ναι πως Πιστευετε ότι μπορεί η εκλλησια μας να ξανακερδίσει αυτούς τους πιστους;

Με ενδιαφέρει να γίνεται το έργο της Εκκλησίας μας για να ανακουφίζονται οι άνθρωποι. Το έργο μας είναι πνευματικό στους ανθρώπους.

Κάποιοι άνθρωποι εδώ στον τόπο μας δεν θα κάνουν Χριστούγεννα στα σπίτια τους αλλά σε σκηνές χρειάζονται πνευματικό και υλικό στηριγμό.

Το έργο της Εκκλησίας ειναι να αρδεύει τις ψυχές των ανθρώπων, να νοηματοδοτεί τις υπάρξεις, τους μεταδίδει σώμα και αίμα Χριστού και αυτό το έργο γίνεται και στην τοπική μας Εκκλησία και σε κάθε Εκκλησία.

Κατάγομαι από την περιοχή που έπληξε ο σεισμός, το σπίτι μας έχει καταρρεύσει. Στενοχωριέμαι πολύ, έχω οικογένεια εκεί. Στο χωριό μου δεν έχει μείνει αλώβητη καμία Εκκλησία.

Αύριο θα επισκεφθώ αυτές τις περιοχές. Έχει ο Θεός για όλους και μακάρι να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, να κάνουμε όλοι την προσευχή μας. Έχουμε πίστη, έχουμε ελπίδα και όλα θα ξαναφτιάξονυ. Αυτό που δεν ξαναφτιάχνει είναι όταν χάσουμε την ελπίδα, την πίστη, αφήσουμε την προσευχή μας όταν εγκαταλείψουμε όλα αυτά από τα οποία κρατιόμαστε.

Αυτά , τα Ιερά και τα Όσια κρατάνε εμάς. Μας γεμίζουν ζωή και αντοχές .

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.