Στην αντιφώνησή του, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ευχαρίστησε όλους για τη τιμή που του επιφύλαξαν.

Ξεκινώντας την αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό για την θερμή υποδοχή και τους λόγους αγάπης που απεύθυνε. Παράλληλα χαρακτήρισε τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος ότι φανερώνουν την αρχοντιά και το μεγαλείο αυτού του τόπου, ενώ τόνισε πως μόνο για την Εκκλησία και την Αγία παράδοση δέχτηκε να γίνουν αυτά εδώ, αναφερόμενος στις επισημότητες. «Από όσα είπατε τόσο όμορφα φανερώνεται έκδηλα η αρχοντιά και το μεγαλείο αυτού του τόπου. Πιστέψτε με μόνο για την Εκκλησία και την Αγία της παράδοση, δέχτηκα να γίνονται αυτά εδώ. Θα ήθελα να έρθω απλά και σιγανά χωρίς επισημότητες, αλλά αλλιώς σκευλεύουν τα θέσμια και πρέπει να υπακούσω».

«Αγαπητά μου παιδιά, αδελφοί καστρινοί και φιλοκαστρινοί. Έρχομαι ως πατέρας της μεγάλης πνευματικής μας οικογένειας, για να λέω σε όλους πως η αγκαλιά του θεού και της εκκλησίας μας είναι ανοιχτή και για να σας απευθύνω αυτή την προτροπή: Αγαπούμε, συγχωρούμε, προχωρούμε.», τόνισε στην αντιφώνησή του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος κατά την τελετή της ενθρονίσεως του, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Στην αντιφώνησή του, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ευχαρίστησε όλους για τη τιμή που του επιφύλαξαν, αναφέροντας:

«Αγαπητέ μου κ. δήμαρχε σας ευχαριστώ με ευγνωμοσύνη για την θερμή υποδοχή καθώς και για τους λόγους σας που διαπνέονται για την αγάπη σας στην Εκκλησία και για την αποστολή της, σας ευχαριστώ και για το πολύτιμο δώρο σας.

Από όσα είπατε τόσο όμορφα φανερώνεται έκδηλα η αρχοντιά και το μεγαλείο αυτού του τόπου. Πιστέψτε με μόνο για την Εκκλησία και την Αγία της παράδοση, δέχτηκα να γίνονται αυτά εδώ. Θα ήθελα να έρθω απλά και σιγανά χωρίς επισημότητες, αλλά αλλιώς σκευλεύουν τα θέσμια και πρέπει να υπακούσω.

Με βαθιά συγκίνηση επανέρχομαι σήμερα στο Ηράκλειο. Σκύβω και προσκυνώ το μυροβόλο χώμα αυτής της πολιτείας, που πριν ακριβώς έναν αιώνα, δέχτηκε την προσφυγική μου οικογένεια.

Προσκυνώ το χώμα αυτής της πολιτείας που πριν από μισό και πλέον αιώνα υποδέχτηκε την γέννησή μου.

Επιστρέφοντας στο Μεγάλο Κάστρο της Καρδιάς μου, και στον Άγιο Μηνά, αντικρίζω τα πρόσωπά σας, γιατί βλέπω στα βλέμματά σας την αγάπη, την ελπίδα πιστοί στην εκκλησία που μας αναγεννά καθημερινά.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας αγκαλιάσω έναν έναν και να σας πω πόσο σας ευχαριστώ. Γνωρίζω από παλιά την ευλάβεια και την φιλοτιμία σας. Είμαι βέβαιος ότι το χέρι του θεού οδήγησε τα βήματά μου εδώ, για να γίνω ο δικός σας άνθρωπος.

Αγαπητά μου παιδιά αδελφοί καστρινοί και φιλοκαστρινοί έρχομαι ως πατέρας της μεγάλης πνευματικής μας οικογένειας, για να λέω σε όλους πως η αγκαλιά του θεού και της εκκλησίας μας είναι ανοιχτή και για να σας απευθύνω αυτή την προτροπή: Αγαπούμε, συγχωρούμε, προχωρούμε.

Ζητώ την συνδρομή των προσευχών σας, με πρώτη αυτή την του προκατόχου μου κ.κ. Ειρηναίου.

Σας ασπάζομαι όλους με αγάπη πατρική και εύχομαι ο θεός να ευλογεί την αγία συμπόρευσή μας, στην πλατεία στράτα της κοινής μας ζωής η απαρχή της οποίας μόλις έγινε.

Να εύχεστε κι εσείς από καρδιάς!»

Λίγα λεπτά νωρίτερα, αμέσως μετά την άφιξη του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός απηύθηνε προσφώνηση προς τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κρήτης.

Άξιος ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος – Η προσφώνηση του από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.