Στην από 13/03/2020 εγκύκλιό μου για το ζήτημα του κορονοϊού, η πρώτη παράγραφος έγραφε: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας και οι Κοινότητές της θ’ ακολουθήσουμε επακριβώς εντολές και οδηγίες των κυβερνήσεων του Καναδά». Μέχρι σήμερα αυτό κάναμε. Τώρα, οι εντολές και οι οδηγίες των κυβερνήσεων του Καναδά άλλαξαν και ο αριθμός των πιστών μέσα στις εκκλησίες δεν δύναται να είναι μεγαλύτερος των πενήντα (50) ατόμων.

Και πάλι θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των καναδικών κυβερνήσεων, διότι είναι για το καλό όλων.

Οι Ιερές Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες θα γίνονται κανονικά, αλλά μόνον πενήντα (50) άτομα θα επιτρέπεται να λαμβάνουν μέρος σε κάθε Ι. Ακολουθία και Θ. Λειτουργία. Παρακαλούνται και προτρέπονται όλοι, να παρακολουθούν τις Ι. Ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες και από την τηλεόραση, τα ραδιόφωνα και τα παντός είδους κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Εάν και πάλι οι κυβερνήσεις του Καναδά δώσουν άλλες οδηγίες και πάλι θα τις ακολουθήσουμε.

Οι Ιεροί μας Ναοί δεν θα κλείσουν. Ό,τι και αν συμβεί οι οδηγίες και εντολές θα επιβάλλονται από την Ιερά μας Αρχιεπισκοπή και από κανένα άλλο. Καλό θα είναι μερικοί -ελάχιστοι, δύο-τρεις- θερμόαιμοι ιερείς και πρόεδροι Κοινοτήτων να σταματήσουν να ενεργούν σαν οι ίδιοι να είναι «υπεύθυνοι και αρχηγοί» της Εκκλησίας στον Καναδά. Παρακαλούνται όλοι, αν υπάρξει άλλη αλλαγή, να αναμένουν οδηγίες από την Ι. Αρχιεπισκοπή.

Οι Ι. Ακολουθίες και οι Θ. Λειτουργίες πρέπει να τελούνται κανονικά, έστω και αν φθάσουμε στο σημείο να τελούνται μόνο από τον ιερέα, τον ψάλτη και τον νεωκόρο. Όπως είπαμε παραπάνω, σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν οδηγίες από την Ιερά μας Αρχιεπισκοπή.

Θερμά παρακαλώ όλους -ιερείς, διοικητικά συμβούλια και ευλαβείς χριστιανούς- να εντείνουν τις προσευχές τους, ώστε να απαλλαγούμε από το πρόβλημα του κορονοϊού. Εύχομαι το υπόλοιπο της Μ. Σαρακοστής να το διέλθουμε όλοι με πίστη στον Θεό, αδιάλειπτη προσευχή και μετάνοια ειλικρινή. Καλό Πάσχα.
Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.