Την ερχόμενη Κυριακή το πρωί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος θα αποχαιρετήσει το ποίμνιο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου του οποίου υπήρξε ποιμενάρχης για 11 χρόνια.

Στον αύλιο χώρο του Αγίου Μηνά η υποδοχή του Ποιμενάρχη Κρήτης
Με ατομική πρόσκληση λόγω πανδημίας η είδοδος στον Ναό
Στον Άγιο Τίτο το Σάββατο και στον Άγιο Μηνά την Κυριακή οι ευχές από τους πιστούς
Παρουσία αντιπροσώπων από το Φανάρι και του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ η τελετή
Ενώπιων της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για την τελετή διαβεβαίωσης θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου,ο Νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, γεγονός που όπως εξήγησε ο Επίσκοπος Κνωσού, Πρόδρομος Ξενάκης, ανοίγει το δρόμο για την τελετή ενθρόνισης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Σε αντίθεση με το τελετουργικό που ακολουθήθηκε στην ενθρόνιση του Ειρηναίου, του οποίου η υποδοχή είχε γίνει στην είσοδο της πόλης στην Χανιώπορτα, η τελετή υποδοχής του κ.κ. Ευγενίου – ευθυγραμμισμένη με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού – δεν θα πραγματοποιηθεί κατ’εφαρμογή του υφιστάμενου Πρωτοκόλλου. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα μεταβεί στις 12:00 το μεσημέρι στον αύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά και οι πιστοί που θα παρευρεθούν, θα έχουν προηγουμένως προσκληθεί προσωπικά.

Αμέσως μετά την υποδοχή, θα πραγματοποιηθεί μια μικρή τελετή στον εσωτερικό χώρο του Αγίου Μηνά, με την παρουσία πολιτικών και εκκλησιαστικών προσώπων. Σε αυτή τη μικρή και σεμνή τελετή, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα εκφωνήσει τον πρώτο του αρχιεπισκοπικό λόγο στο ποίμνιο της Κρήτης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην τελετή ενθρόνισης θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και άλλων πατριαρχιών, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Την ερχόμενη Κυριακή το πρωί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα αποχαιρετήσει το ποίμνιο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου του οποίου υπήρξε ποιμενάρχης για 11 χρόνια. Ο Ευγένιος θα πραγματοποιήσει λειτουργία στο Ρέθυμνο την τελευταία Κυριακή του μήνα, δηλαδή στις 30 Ιανουαρίου και οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν την ευχή του, όπως επίσης και μετά από τη λειτουργία που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στον Άγιο Τίτο, αλλά και από τη Συνοδική Θεία Λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Φεβουαρίου στον Άγιο Μηνά.

Ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών θα τελέσει την θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και θα παραστεί στην λιτανεία των Ιερών Λειψάνων των Τριών Ιεραρχών γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό, κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο σε αυτούς.

Πότε θα γίνει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη

Της ανάληψης των αρχιερατικών καθηκόντων του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου, έπεται η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, καθώς η θέση έμεινε κενή μετά την εκλογή του Ευγενίου σε Αρχιεπίσκοπο Κρήτης. Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη αφορά αποκλειστικά και μόνο την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία μετά από την ολοκλήρωση της ενθρόνισης, σε εύλογο χρονικό διάστημα θα συγκληθεί, υπό την προεδρία του νέου Αρχιεπισκόπου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.