Μήνυμα προς τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει χαρακτητιστικά “Γνωρίζετε καλά ότι οι εξετάσεις αυτές είναι ένας σημαντικός σταθμός στην μεγάλη πορεία σας. Χωρίς όμως να είναι το παν. Ούτε και η μοναδική ευκαιρία στην ζωή σας. Τα όνειρα και οι στόχοι σας θα είναι πάντοτε η αληθινή πρόκληση για το μέλλον σας, ανοίγοντας διαρκώς νέους δρόμους, ευκαιρίες και προοπτικές”.

Παρατίθεται το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος
Αγαπητά μου Παιδιά,

Λίγες ώρες πριν αρχίσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, στις οποίες θα λάβετε μέρος, θέλω να μοιρασθείτε μαζί μου την δικαιολογημένη αγωνία σας και τον μόχθο της κοπιαστικής προσπάθειας, προκειμένου να προετοιμασθείτε κατάλληλα γι’ αυτές.

Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι, όλοι εκτιμούμε τον αγώνα σας, που διεξήχθη μάλιστα σε ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες, λόγω και της γνωστής πανδημίας, η οποία ταλαιπώρησε όλο τον πλανήτη μας αλλά και εσάς, τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, ιδιαιτέρως.

Γνωρίζετε καλά ότι οι εξετάσεις αυτές είναι ένας σημαντικός σταθμός στην μεγάλη πορεία σας. Χωρίς όμως να είναι το παν. Ούτε και η μοναδική ευκαιρία στην ζωή σας. Τα όνειρα και οι στόχοι σας θα είναι πάντοτε η αληθινή πρόκληση για το μέλλον σας, ανοίγοντας διαρκώς νέους δρόμους, ευκαιρίες και προοπτικές.

Γι’ αυτό και σας καλώ, όπως και οι φιλότιμοι γονείς σας και οι εκλεκτοί εκπαιδευτικοί μας, να κατεβείτε στον στίβο καλά προετοιμασμένοι αλλά χωρίς υπέρμετρο άγχος, με την συγκέντρωση που χρειάζεται, ψυχραιμία, αισιοδοξία και προπάντων αυτοπεποίθηση.

Σας εύχομαι από καρδιάς υγεία, αντοχή και υπομονή, για την ευόδωση των προσπαθειών σας! Με ψυχική ηρεμία και γαλήνη, να ευλογηθεί από τον Θεό η προετοιμασία που κάνετε εδώ και πολύ καιρό και να δοκιμάσετε την χαρά της επιτυχίας.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Μετά πατρικών ευχών

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.