Με τα λόγια «μη φοβού, μόνο πίστευε», παρμένα από το ευαγγέλιο, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, προέτρεψε τους πιστούς να τα εφαρμόσουν στη ζωή τους έτσι ώστε να ξεπεράσουν κάθε φόβο που δημιουργεί η ανθρώπινη ανασφάλεια, ιδιαίτερα σε εποχές που κυριαρχεί η ασθένεια.

Ο Μακαριώτατος ιερούργησε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα, συλλειτουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Βύλλιδος κ. Άστιου.

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος, αναφέρθηκε προς τους πιστούς, πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στη δύναμη που κρύβουν αυτά τα λόγια μέσα τους για την αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας:

«Πολλές φορές μια δυο λέξεις έχουν περισσότερο δύναμη από ότι ολόκληρες συναντήσεις. Επειδή είμαστε σε μια περίοδο πολλών ασθενειών από το σημερινό ευαγγέλιο βλέπουμε ακριβώς πως ο Κύριος ήταν ο θεραπευτής και των ανθρωπίνων ασθενειών και αυτών θανατηφόρων, ας κρατήσουμε μόνο αυτές τις δύο λέξεις τις οποίες είπε για παρηγοριά στους γονείς της κόρης του Ιαείρου. Μη φοβού. Μόνο πίστευε. Μη φοβού λοιπόν αλλά μόνο πίστευε. Ας επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας που πολλές φορές βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία. Μη φοβού, μόνο πίστευε».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.