«Χριστός Ανέστη!» αντήχησε στον Ελληνορθόδοξο Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συλλειτούργησε με τον Αρχιμανδρίτη κ. Χρυσόστομο Γκίλμπερτ κατά τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου και Αγίου Πάσχα.

Στην Εγκύκλιό του για το Άγιο Πάσχα 2024, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Χριστὸς Ἀνέστη ! Τη νύχτα του Πάσχα, η φωνή του θρυλικού Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως αντηχεί σε κάθε εκκλησία σε όλο τον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο. Σε αυτό το μοναδικό κήρυγμα που εκφωνήθηκε σε αυτή την «μία τῶν Σαββάτων» και «την ἑορτῶν ἑορτή» ο Ιερός Χρυσόστομος καλεί όλους να συμμετάσχουν στο «συμπόσιο τῆς πίστεως». Το μεγάλο κάλεσμά του σε όλους να μοιραστούν τη χαρά της Ανάστασης έρχεται χωρίς τίμημα, όπως το κάλεσμα του Προφήτη που είπε: «Ελάτε, όλοι εσείς οι διψασμένοι, ελάτε στο νερό! Εσείς που δεν έχετε χρήματα, ελάτε, αγοράστε και φάτε! Ναι, ελάτε, αγοράστε κρασί και γάλα χωρίς χρήματα και χωρίς πληρωμή.» (Ησαΐας 55:1).

Διότι, καθώς ψάλλουμε κατά τη διάρκεια αυτής της Αγίας Νύχτας, “συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει”, από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο ελάττωμα, “καὶ ἐκ τοῦ πληρώματος αὐτοῦ ἡμεῖς πάντες ἐλάβομεν, καὶ χάριν ἀντὶ χάριτος” (Ιωάννης 1:16).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.