ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ο Άγιος Γεράσιμος ακτινοβολεί μέσα του καθημερινού σταυρού, του καθήκοντος, της ευθύνης, της χριστιανικής αντιμετωπίσεως των πειρασμών, τόνισε κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό από την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.
Ο Σεβασμιώτατος προεξάρχει φέτος της πανηγύρεως του Αγίου κατόπιν πρόσκλησης του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου. Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στον Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο. Συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες: Ηλείας κ. Αθανάσιος, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παϊσιος, Ζάμπιας κ. Ιωάννης και Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε στη βιοτή του Αγίου Προστάτη της νήσου ο οποίος οδηγούσε τους πιστούς στην εν Χριστώ πορεία και σήμερα λατρεύεται από τους απανταχού Κεφαλλήνες. “Ο Άγιος Γεράσιμος πρόκρινε την πνευματική καθοδήγηση των ψυχών….. Για μας, αδελφοί μου, η ζωή και το παράδειγμα του Αγίου μας, Πολιούχου και Προστάτου αυτού του τόπου είναι η πιο πλούσια διαθήκη, είναι αληθινός θησαυρός, θησαυρός που τον κληρονομήσαμε για να τον “εκμεταλλευθούμε” και μάλιστα σήμερα ιδιαίτερα που μέσα στην πλησμονή των φλύαρων λόγων, μέσα στην πλησμονή της εικόνας της ψηφιακής, την πρόκριση της βαθιάς και ριζικής μεταβολής και του κλονισμού των ανθρωπίνων σχέσεων, την παντοκρατορία της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, σήμερα έχουμε ανάγκη από αυτό το δυνατό φως που ακτινοβολεί ο Άγιος Γεράσιμος για την πνευματική μας καλλιέργεια και προκοπή”, είπε, μεταξύ άλλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.