Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μίλησε στο τριακοστό τρίτο Συνέδριο Leadership 100, στις 28 Φεβρουαρίου 2024, εκφράζοντας τη χαρά του για τη συμμετοχή του στην ετήσια εκδήλωση.

Εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ρόλο της ηγεσίας στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, αναγνωρίζοντας τη σημασία της Leadership 100 στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, ανέφερε τη σημασία της παράδοσης και του οράματος των ιδρυτών.

Τέλος, εκφράζοντας τη βαθιά του ευγνωμοσύνη, απηύθυνε προσευχή προς τον Κύριο, ζητώντας σοφία και καθοδήγηση για την εκκλησιαστική ηγεσία.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αρχιεπισκόπου:
Είμαι, φυσικά, ευτυχής που βρίσκομαι και πάλι μαζί σας εδώ στο ετήσιο Συνέδριο Leadership 100 – το τριακοστό τρίτο στην ιστορία σαράντα χρόνων αυτού του απίστευτου οργανισμού. Μάλιστα, θα έφτανα στο σημείο να πω ότι η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα χωρίς την Leadership 100. Έχετε ταξιδέψει μαζί με αυτή την Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου περίπου κατά το σαράντα τοις εκατό της διάρκειας ζωής της, αλλά σίγουρα το ταξίδι σας μετράει πολύ περισσότερο από το σαράντα τοις εκατό της ζωής και της προόδου της.

Η Leadership 100 αποτελεί γερό στυλοβάτη για τις Εθνικές μας Διακονίες, ειδικά το Ελληνικό Κολλέγιο και η Σχολή του Τιμίου Σταυρού. Συνεχίζω να θαυμάζω την προνοητικότητα και τη σοφία του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου κατά την εκπαίδευση της ηγεσίας των λαϊκών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, επενδύοντας σε ένα ταμείο συγκέντρωσης χορηγιών για την Εκκλησία.

Πολλές μεγάλες προσωπικότητες της Εκκλησίας μας στην Αμερική, οι οποίες συνέβαλαν στην ίδρυση του Leadership 100, έχουν αποδημήσει εις Κύριον, αλλά το όραμά τους και η υλοποίηση αυτού του οράματος παραμένουν προτεραιότητα. Τώρα, έχουμε μια νέα γενιά ηγετών – όλους εσάς που υπηρετείτε σε αυτήν την Εκτελεστική Επιτροπή – για να καθοδηγήσετε την Leadership 100 και να συνεχίσετε την υλοποίηση του οράματος αυτού κοιτώντας στο μέλλον. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τις υπηρεσίες σας. Τα τελευταία σαράντα χρόνια ήταν πραγματικά εκπληκτικά! Θα επαναλάβω αυτό που πρόκειται να πω περισσότερες από μία φορές τις επόμενες ημέρες: Οι ιδρυτές μας μπορεί να έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά τα θεμέλια που έχτισαν παραμένουν σταθερά και γερά. Ήταν σπουδαίες προσωπικότητες του κόσμου των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας και, ως εκ τούτου, η συμβολή τους δεν θα λησμονηθεί ποτέ.

Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι και η Εκκλησία μας παραμένει ισχυρή. Μόλις επέστρεψα από ποιμαντική επίσκεψη στην κοινότητά μας, στις Μπαχάμες, και μπορώ να σας πω ότι αυτή η μικρή ενορία αποτελεί πρότυπο τοπικής διακονίας και καλής γνώσης του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Οι ενορίες μας από ακτή σε ακτή, και στην περίπτωση των Μπαχαμών, πέρα από την ακτογραμμή, όχι μόνο έχουν ανακάμψει μετά την πανδημία, αλλά ακμάζουν. Όπου κι αν πάω, βλέπω διάθεση για ζωή, βλέπω τα νιάτα. Τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

Έχουμε πολλά για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες ως Εκκλησία και ως Ηγεσία. Θέλω να εκφράσω στον Πρόεδρό μας, τον Τζιμ Λογοθέτη, την εγκάρδια και συνεχή ευγνωμοσύνη μου για την αφοσίωσή του όντας στο πηδάλιο του πλοίου αυτού, καθώς και για την ακλόνητη υποστήριξή του προς εμένα προσωπικά.

Σας συγχαίρω όλους εσάς, τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, για την εξαιρετική συνεργασία σας. Και όπως πάντα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά και την Εκτελεστική Διευθύντριά μας, την μοναδική Paulette Poulos, καθώς και τα μέλη της Leadership 100.

Πρέπει όλοι να είστε πολύ υπερήφανοι και υπερήφανες για τις υπηρεσίες που προσφέρετε στην Εκκλησία μας και για τον αντίκτυπο που έχετε μέσα από τη γενναιοδωρία σας. Καθώς ετοιμαζόμαστε για αυτό το Συνέδριο και τις γνωριμίες που θα φέρει, εκφράζω για άλλη μια φορά τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη σε όλους και όλες εσάς. Ο Θεός να ευλογεί τις διαβουλεύσεις μας σήμερα και καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

* * *

Κύριε Ιησού Χριστέ, έχεις υποσχεθεί ότι όταν «δύο ή τρεις» συγκεντρωθούμε στο Άγιο Όνομά Σου, εκεί θα βρίσκεσαι για Εσύ, ανάμεσά μας. Ερχόμαστε ενώπιόν Σου σήμερα ως υπηρέτες του Οίκου του Θεού. Σε ικετεύουμε Παντοδύναμε: Δέξου τις ευχαριστίες μας και τις υπηρεσίες μας, γιατί προσφέρονται με ειλικρίνεια καρδιάς και χωρίς ενδοιασμούς. Ευλόγησε αυτή τη σύναξη εδώ και δώσε μας τη σοφία και το όραμα να αντιληφθούμε το θέλημά Σου για τον λαό Σου, μέσα από τις προσευχές της Παναγίας Μητέρας Σου και όλων των Αγίων. Αμήν!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.