«Έχουμε φτάσει στην αρχή της εγκατάστασης της μαρμάρινης όψης, από μάρμαρο που έχει έρθει εξ’ ολοκλήρου από την Ελλάδα και την ίδια φλέβα χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του Παρθενώνα πριν από 2500 χρόνια».

«Όταν κατασκευάστηκε ο Παρθενώνας, εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι μαρμάρου εξορύχθησαν από το όρος Πεντελικόν και μεταφέρθηκαν πάνω από δεκατρία μίλια στην Ακρόπολη, ένα μηχανικό επίτευγμα ισάξιο με αυτό των Πυραμίδων. Ευτυχώς, δεν φέρνουμε τόσο πολύ μάρμαρο, αλλά ταξιδεύει πολύ πιο μακριά».

«Ξεκινάμε από την Αττική, όπου το μάρμαρο εξορύχθηκε από την ίδια φλέβα με αυτή του μαρμάρου του Παρθενώνα, το οποίο είναι λευκό με ελαφριά κίτρινη απόχρωση, κάνοντάς το να λάμπει με χρυσή απόχρωση κάτω από το φως του ήλιου. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό δώρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία διατηρεί το πεντελικό μάρμαρο μόνο για τις προσπάθειες αναστήλωσης στην Ακρόπολη»

«Ο Άγιος Νικόλαος θα είναι επενδεδυμένος στην ίδια πέτρα με αυτή του Παρθενώνα και θα είναι ένας αληθινός αμερικανικός Παρθενώνας της Ορθοδοξίας, ένα περήφανο επίτευγμα για την Ομογένεια»

«Η λάμψη του θα είναι ένα κερί αναμμένο για να διαλύσει το μίσος και την απανθρωπιά που οδήγησαν στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι το Φως του Χριστού, το Φως της Ανάστασης λάμπει, ξεπερνώντας όλο το σκοτάδι».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.