Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Η σχέση ομογένειας με το Άγιο όρος είναι στενή.

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο ΥΜΑΘ, και έχει συνάντηση με τον υφ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωνσταντινίδη, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα γραφεία Τζιτζικώστα και Αγγελούδη.

Σε δηλώσεις του έξω από το ΥΜΑΘ ανέφερε:

Η Ελλάδα έχει τη δική της εκκλησιαστική αρχή, τη δική της διοίκηση. Η ιεραρχία ήδη απεφάνθη και δεν είναι σωστό να εκφράσω οποιαδήποτε άλλη άποψη.

Δεν νομίζω ότι η συζήτηση είναι για τη βάπτιση, είναι για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι άλλο θέμα, δυο διαφορετικά θέματα. Η τεκνοθεσία είναι ένα εντελώς τρίτο θέμα.

Δεν δικαιούμαι, δεν είναι σωστό να σχολιάζω τις αποφάσεις μια τοπικής εκκλησίας. Είμαστε στην Αμερική είναι διαφορετικά δεδομένα διαφορετική εκκλησιαστική αρχή.

Δική μου θέση δεν είναι σωστό να εκφραστεί εφόσον ήδη στην Ελλάδα η εκκλησιαστική αρχή έχει ήδη αποφανθεί

Για την επίσκεψη του στο Άγιο όρος είπε:

Με τους ομογενείς προσκυνητές στο Άγιο όρος γίναμε δεκτοί εγκάρδια επίσημα από πέντε Αγιορείτικες μόνες χωρίς πρόβλημα. Η σχέση ομογένειας με το Άγιο όρος είναι στενή και δεν υπάρχει λόγος να διαταραχθεί.

Δεν είναι σωστό θεωρώ δεν είναι ευγενικό ούτε ορθό εκκλησιαστικά να είσαι σε μια χώρα που έχει τη δική της εκκλησιαστική αρχή και να παρεμβαίνει.

Γάμο εκκλησιαστικό δεν μπορούμε να τελέσουμε αυτό είναι από τη διδασκαλία της εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.