Η Φιλόπτωχος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής σε ανακοίνωσή της μίλησε για την επιτυχία με την οποία στέφθηκε το 19ο Διετές Γεύμα Παιδικού Ιατρικού Ταμείου που αποτελεί συνάντηση ατόμων και οργανώσεων αφιερωμένων στην υγεία και την ευημερία των παιδιών.

Η εκδήλωση ανέδειξε τη δύναμη της συλλογικής δέσμευσης, φέρνοντας σε επαφή αξιότιμους επισκέπτες κι επισκέπτριες, γενναιόδωρους δωρητές και οργανισμούς αφιερωμένους στη βελτίωση της ζωής των παιδιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ, και ο Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας, Πνευματικός Σύμβουλος στη Φιλόπτωχο. Στη διακεκριμένη αυτή συνάντηση παρευρέθηκε και ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Χιούστον κ. Λάμπρος Κακίσσης.

Όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, «Η Φιλόπτωχος γνωρίζει ότι κάθε άνθρωπος που έχει ανάγκη είναι συνάνθρωπος. Κάθε παιδί που έχει ανάγκη και στερείται κατάλληλης ιατρικής φροντίδας, διατροφής, ρουχισμού και των βασικών στοιχείων της ζωής – αυτό το παιδί είναι συνάνθρωπος».

Η Φιλόπτωχος εξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη της σε αυτά τα αξιόλογα άτομα και οργανώσεις για την ακλόνητη αφοσίωσή τους στη βελτίωση της ζωής των παιδιών που έχουν ανάγκη. Η παρουσία τους και το σημαντικό έργο τους συνεχίζουν να μας εμπνέουν όλους και όλες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επιτυχία του 19ου Γεύματος αντικατοπτρίζει τη συλλογική δέσμευση και τη γενναιοδωρία μιας κοινότητας αφιερωμένης στην ευημερία των παιδιών.

Τέλος, οι Ελληνίδες Ορθόδοξες Γυναίκες της Φιλοπτώχου (Greek Orthodox Ladies Philoptochos Society Inc.) αποτελεί φιλανθρωπικό παρακλάδι της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Με πάνω από 90 χρόνια εμπειρίας, οι γυναίκες αυτές έχουν βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη μέσω της συγκέντρωσης χρημάτων και φιλανθρωπικών προγραμμάτων. Επιπλέον, η Αρχιεπισκοπή διαθέτει περισσότερα από 400 ενεργά παραρτήματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.