Χθες το απόγευμα, 29 Απριλίου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στην ακολουθία του Δεύτερου Νυμφίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος συμμετείχε μαζί με τον εφημέριο π. Γεώργιο Καζούλη στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Κοίμησης Της Θεοτόκου/Παναγιά του Island Park της Νέας Υόρκης για τη λειτουργία αυτή.

Η κοινότητα υποδέχθηκε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο και συμμετείχε με επισημότητα και προσοχή. “Στην ακολουθία αυτή, ακούμε τα λόγια του Ιούδα καθώς συνωμοτεί με το Σανχεντρίν για να προδώσει τον Κύριό μας.

Είναι δύσκολο να ακούσουμε την προδοσία του Κυρίου μας, αλλά μας υπενθυμίζεται κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας ότι «Ακόμη και μετά τη χειρότερη προδοσία, η αγάπη του Θεού δεν αποτυγχάνει ποτέ. Γι’ αυτό και οι χειρότεροι αμαρτωλοί μπορούν να γίνουν οι μεγαλύτεροι άγιοι… η επιλογή είναι δική μας.

Αν επιλέξουμε να παραμείνουμε τυφλοί στα δικά μας κίνητρα και προθέσεις, τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για εμάς τους ίδιους, αλλά και για τους γύρω μας» σημείωσε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.