Ξεκίνησε στο Αναχάιμ στην Καλοφόρνια ο 47ος διαγωνισμός χορού ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών FDF, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο.

Σε μια κατάμεστη από Ελληνοαμερικανούς όλων των ηλικιών αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αναχάιμ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε τον αγιασμό σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ενθουσιώδους «ελληνικής βραδιάς», στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Ο Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο κ. Γεράσιμος, σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε απευθυνόμενος στους θεατές που είχαν κατακλύσει την αίθουσα ότι «ήρθατε στο Αναχάιμ για να ποτιστείτε με τα νάματα τις ιστορίας.

Είστε Έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί, αυτό να μην το ξεχνάτε ποτέ. Οι γονείς σας, οι συγγενείς σας, κάνουν θυσίες για να σας φέρουν κάθε χρόνο εδώ, για να μάθετε ότι η ζωή είναι ένας χορός. Να το κάνετε μάθημα στη ζωή σας. Έχουμε μαζί μας απόψε τον πατέρα της Αρχιεπισκοπής μας, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, αλλά και τη νέα πρόξενο της Ελλάδος στο Λος Άντζελες, κ. Χριστίνα Βαλασσοπούλου. Να θυμάστε, οι σχέσεις σας να είναι πάντα αγνές με τους διπλανούς σας, να είστε επιεικείς, ελεήμονες, πάντα με αγάπη, καμία φορά το ξεχνάμε».

Στη συνέχεια ο κ. Γεράσιμος κάλεσε στη σκηνή τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, προκειμένου να απευθυνθεί με δύο λόγια στους παρευρισκόμενους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στις νέες και στους νέους Ελληνοαμερικανούς: «Εσείς παιδιά μου είστε η φωνή της Εκκλησίας, είστε η φωνή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Το θέμα του εφετινού FDF, είναι dance for life (χόρεψε για τη ζωή). Μετά από δυο γενιές, αυτό το σύνθημα δίνει το στίγμα για χορό στη ζωή, στην πιστη. Μπράβο Σαν Φρανσισκο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Από αυτή την φοβερή Μητρόπολη, η εκδήλωση αυτή είναι από τις αγαπημένες μου που παρακολουθώ ως Αρχιεπισκοπος. Πριν από δέκα χρόνια με υποδεχτήκατε ως Μητροπολίτης που ήμουν από την Κωνσταντινούπολη, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με ενθουσιασμό. Τον ίδιο ενθουσιασμό βλέπω και σήμερα.

Η εκδήλωση αυτή είναι μια ένδειξη της ελληνορθόδοξης πίστης μας. Σας αξίζουν ολους συγχαρητήρια. Όπως ένας ελληνικός χορός, είστε όλοι ενωμένοι σε μια Εκκλησία κάτω από την αγάπη του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού. Οι δεσμοί που σας ενώνουν είναι πιο σφιχτοί από ο,τι νομίζετε. Dance to life, dance for life».

ΕΦΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.