Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εγκαινίασε την Τρίτη 30 Μαρτίου την έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Αμερικανών» στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Η έκθεση θα παραμείνει στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021. Πρόκειται για μια περιοδεύουσα ψηφιακή και φυσική Εκθεση εορτάζουσα την 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου και του Διεπιστημονικού Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Dean C. and Zoë S. Pappas», του Πανεπιστημίου Stockton στο Νιου Τζέρσεϊ. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Stockton University το φθινόπωρο του 2021.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το ψάλσιμο των Εθνικών Υμνων Ελλάδος και Αμερικής και του Κοντάκιου «Τη Υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια» από την χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός» του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής υπό τη διεύθυνση του π. Ρωμανού Καράνου. Επίσης, η χορωδία απέδωσε όμορφα ελληνικά πατριωτικά τραγούδια από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης.

Την προσευχή ανέπεμψε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ο οποίος στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε την Εκθεση «πολύ αξιοπαρατήρητη και πολύ σπουδαία» ενώ ταυτόχρονα έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της Σχολής Γεωργίου Καντώνη για την ηγεσία που παρέχει στη Σχολή «που δεν θα μπορούσαμε ούτε να ονειρευτούμε πριν μερικά χρόνια».

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου στο μήνυμά του και απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο τόνισε για τη Σχολή: «Με την έμπρακτη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης, καταφέρατε Σεβασμιώτατε, να την αναδιοργανώσετε σε ταχύτατο χρονικό διάστημα», υπονοώντας τη χορηγία των δύο εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία συντέλεσαν στην αλλαγή της εικόνας της Σχολής έναντι των Ακαδημαϊκών Αρχών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.