Παρών στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, απευθύνοντας μάλιστα και σύντομο χαιρετισμό.

Ο κ. Ελπιδοφόρος στον χαιρετισμό του σημείωσε πως “εδώ στον Λευκό Οίκο, γιορτάζουμε για πρώτη φορά την Ανάσταση του Ελληνικού Έθνους με τον πρωθυπουργό του. Αυτός ο ειδικός εορτασμός της επετείου 200 (συν 1) ετών από την Ελληνική Επανάσταση, των 100 ετών της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής ως την κύρια επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είναι μια αλησμόνητη τιμή για την Ελληνό-Αμερικανική κοινότητα”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε ακόμη πως “είναι μια ένδειξη για τον κόσμο, της σταθερής δέσμευσης στη δημοκρατία και στην ελευθερία και των δύο εθνών, σε μια εποχή ανόδου του απολυταρχισμού στον κόσμο, και ιδιαίτερα του αγώνα του Λαού της Ουκρανίας να διατηρήσει την εθνική ακεραιότητα ενάντια στην άδικη επίθεση”.

Απευθυνόμενος στους δύο πολιτικούς ηγέτες, ο κ. Ελπιδοφόρος υπογράμμισε ότι “μαζί, μας κάνετε όλους αισιόδοξους για έναν καλύτερο κόσμο και ένα πιο φωτεινό αύριο. Η Ελλάδα, η πηγή των δημοκρατικών αξιών και του δυτικού πολιτισμού, και η Αμερική, η καλύτερη ελπίδα στον κόσμο για ελευθερία και αυτοδιάθεση για όλους”.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Κ. Μητσοτάκης και τον Τζ. Μπάιντεν, “για τη σθεναρή σας στήριξη στη δικαιοσύνη, και ιδιαίτερα για την ελευθερία της καθαρά πνευματικής αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.