Γράφει το ΑΠΕ/ΜΠΕ - Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, μετά τη «συνέντευξή» του που δημοσιεύθηκε σε διάφορα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τους τίτλους των σχετικών δημοσιευμάτων, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ανέφερε ότι φοβάται τη συμφωνία με τα Σκόπια, κάτι που στη διευκρινιστική του δήλωσή αρνείται κατηγορηματικά ότι είπε.

Συγκεκριμένα, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος αναφέρει στη δήλωσή του:

«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι δημοσιεύεται «συνέντευξή» μου υπό τον τίτλο «Φοβάμαι τη συμφωνία με τα Σκόπια». Ουδέποτε έκανα οιαδήποτε δήλωση για τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ουδέποτε έχω πει αυτό που μου αποδίδεται στον τίτλο του δημοσιεύματος, ο οποίος άλλωστε δεν με εκφράζει.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου ομάδα περίπου 15 δημοσιογράφων. Ουδεμία συνέντευξη δόθηκε. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα και ουδεμία συζήτηση έγινε για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Κατά την αναχώρησή τους, με πλησίασε ένας εκ των δημοσιογράφων, ο οποίος μου ζήτησε δήλωση για τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας και σε αυτό απάντησα.

Όπως έκανα πάντα, θα συνεχίσω να προσεύχομαι και να εργάζομαι, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, για την ειρήνη, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό των λαών της περιοχής μας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.