«Πιο κοντά» φαίνεται ότι βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος με την κυβέρνηση μετά την τελευταία μυστική συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Πρωθυπουργό. Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη το βράδυ στην Αρχιεπισκοπή αμέσως μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για τις τράπεζες και κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε δηλώσεις του σήμερα για το περιεχόμενο αυτή της συνάντησης ο Μακαριώτατος ανέφερε: «Αγαπάμε τον Πατριάρχη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο σεβόμαστε και στηρίζουμε.

Αγαπάμε τον πρωθυπουργό μας και τους πολιτικούς μας και όπου έχουμε λόγο βοηθάμε και συμπαριστάμεθα. Πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι αγαπάμε περισσότερο την Εκκλησία και την Πατρίδα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στη συνάντηση Ιερώνυμου – Τσίπρα έγινε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.

Συγκεκριμένα, συζήτησαν για την εκκλησιαστική περιουσία και το ζήτημα της λειτουργίας της εταιρείας για την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας που είχε συσταθεί επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά και ακόμη δεν έχει προχωρήσει.

Παράλληλα, μίλησαν για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, ενόψει και της συνταγματικής αναθεώρησης, το οποίο τέθηκε ακροθιγώς από τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και η συνεργασία των δύο πλευρών και τη στήριξη της κυβέρνησης στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.