Την αγωνία και την απογοήτευσή του για τα όσα γίνονται στην Τουρκία σε σχέση με το ναό της Αγίας Σοφίας και την προσπάθεια για αλλαγή της χρήσης του από μουσείο σε τζαμί εξέφρασε μέσω της ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος.

«Αυτός ο θεσμός εκπροσωπεί έναν θεσμό, τον οικουμενικό πατριαρχείο. Είναι ο ναός των Ορθοδόξων. Ο πρώτος τρούλος που φτιάχτηκε στην ιστορία είναι εκείνος της Αγίας Σοφίας, όλοι οι άλλοι τρούλοι, στο Βατικανό, στα Καπιτώλια, σε επίσημα κτήρια κοινοβουλίων είναι αντιγραφές του» είπε ο Σεβασμιώτατος Μακάριος, συμπληρώνοντας πως «όποια παρέμβαση και να γίνει η ιστορική πραγματικότητα δεν αλλάζει».

«Είναι ένα διαχρονικό μνημείο του γένους μας. Ωστόσο θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση σε όλο τον χριστιανικό κόσμο και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο τυχόν αλλαγή», είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τον κορονοϊό στην Αυστραλία κάνοντας λόγο για ένα δεύτερο ανεξέλεγκτο κύμα στη Μελβούρνη, την ώρα που όλοι νόμιζαν ότι η εξάπλωση είχε ανασχεθεί. «Αναγκαστήκαμε για κλείσουμε πριν δυο μέρες 7 ναούς μας συμμετέχοντας με δική μας πρωτοβουλία στην προσπάθεια που γίνεται για τη δημόσια υγεία» είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στην απογοήτευση των ομογενών που δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα λόγω των περιορισμών στα ταξίδια εκ μέρους της Αυστραλίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.