Όλα κυλούν ομαλά και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, ανέφερε ο Ιωάννης Χαριλάου, Έφορος των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή Πρωτοσέλιδο ανέφερε ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες και οι απαραίτητες διαδικασίες, σημειώνοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο για να ψηφίσει στις εκλογές της Κυριακής.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και την πιθανότητα να έχουμε 100% προσέλευση», τόνισε.

Ανέφερε πως πρόκειται για μια ήπια προεκλογική εκστρατεία και αυτό βοήθησε και το έργο του ιδίου, καθώς όπως είπε «δεν τρέχουμε να σβήνουμε φωτιές μεταξύ υποστηρικτών».

Αύριο θα παραδοθούν οι κάλπες με όλα τα απαραίτητα στους προεδρεύοντες στα 942 εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν. Την ίδια ώρα απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να ελέγξει σωστά για το που ψηφίζει ώστε να μην ταλαιπωρηθεί.

Η καταμέτρηση θα γίνει σε χώρο μέσα στην Αρχιεπισκοπή, με τρόπο που θα διασφαλίζεται το αδιάβλητο. Σημείωσε πως για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, στο χώρο θα υπάρχει ένα άτομο από τον κάθε υποψήφιο που θα μπορεί να παρακολουθεί την διαδικασία της καταμέτρησης.

Όσον αφορά το πότε αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως είναι δύσκολο να υπολογιστεί.

Τα εκλογικά κέντρα θα ανοίξουν στις 10:00 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι, θα γίνει διάλλειμα μίας ώρας και αργότερα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.