ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΠΡΟΣ: Τα επιτελεία των υποψήφιων Αρχιεπισκόπων εργάζονται ασταμάτητα καθώς απομένουν μόλις 13 ημέρες από την διεξαγωγή των εκλογών στην Κύπρο για την ανάδειξη του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Το ζητούμενο για τους έξι υποψήφιους αρχιεπισκόπους είναι να αντλήσουν όσες το δυνατόν περισσότερες ψήφους από την τεράστια, ομολογουμένως δεξαμενή των πιστών που αγαπούν την Εκκλησία και όχι μόνο.

Έτσι λοιπόν, τελευταία προσθήκη στο «οπλοστάσιό» του οι διαφημίσεις σε πινακίδες, τα πανό, αλλά και η διανομή φυλλαδίων από σπίτι σε σπίτι, με το βιογραφικό, φωτογραφίες και τη δράση των υποψηφίων.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι ψηφοφόροι, για τους οποίους δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιος θα είναι ο επόμενος ιεράρχης που θα βρεθεί στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και επομένως είναι πιο εύκολο να πειστούν να δώσουν την ψήφο σε συγκεκριμένο υποψήφιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου, αναρτήθηκαν οι προκαταρκτικοί κατάλογοι για τις εκκλησιαστικές εκλογές και θα βρίσκονται σε κάθε ενορία και κοινότητα κάθε Αρχιερατικής Επαρχίας. Στους κατάλογους θα περιλαμβάνονται τα επιτρεπτά από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στοιχεία.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Κύπρου, στους προκαταρκτικούς καταλόγους δεν θα περιέχονται οι νέες εγγραφές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός της προκαθορισμένης περιόδου, και οι οποίες όμως θα συμπεριληφθούν στους τελικούς καταλόγους. Επιπρόσθετα, στους κατάλογους δεν περιλαμβάνουν τα άτομα που άσκησαν το δικαίωμα διαγραφής τους εντός της προκαθορισμένης περιόδου.

Διαβάστε αναλυτικά το ανακοινωθέν από την Εκκλησία της Κύπρου:

Η Εκκλησία της Κύπρου, προκειμένου να είναι σε θέση να διεξαγάγει έγκυρα και έγκαιρα τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο αφού πρώτα έχει ήδη προηγηθεί η αναγκαία και σχετική διαβούλευση και συνεννόηση με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ότι οι Προκαταρκτικοί Κατάλογοι με τα επιτρεπτά από την Επίτροπο στοιχεία θα βρίσκονται σε κάθε ενορία και κοινότητα κάθε Αρχιερατικής Επαρχίας τη Δευτέρα 5.12.2022.

Οι Προκαταρκτικοί Κατάλογοι δεν θα περιέχουν τις νέες εγγραφές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός της προκαθορισμένης περιόδου, και οι οποίες όμως θα συμπεριληφθούν στους τελικούς καταλόγους.

Επιπρόσθετα οι Προκαταρκτικοί Κατάλογοι δεν περιλαμβάνουν τα άτομα που άσκησαν το δικαίωμα διαγραφής τους εντός της προκαθορισμένης περιόδου.

Οι έντυποι Προκαταρκτικοί Κατάλογοι θα βρίσκονται σε εξουσιοδοτημένο και υπεύθυνο για τη διαφύλαξη τους πρόσωπο σε κάθε ενορία και κοινότητα και θα αναφέρονται μόνο στην ενορία ή κοινότητα.

Το εξουσιοδοτημένο αυτό άτομο θα μπορεί περιοριστικά και μόνο, να παράσχει πληροφορίες σχετικές μόνο για το άτομο το οποίο ενδιαφέρεται εάν βρίσκεται στον κατάλογο και για κανένα άλλο τρίτο πρόσωπο, σύμφωνα πάντα και με τις αυστηρές οδηγίες της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Παράλληλα και μέχρι την Τετάρτη 7.12.2022, ο κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να προβεί σε ένσταση, σε ειδικό έντυπο, μόνο αναφορικά με το πρόσωπο του νοουμένου ότι η ένσταση αυτή δεν αφορά τα πιο κάτω, και για τα οποία δεν θα γίνεται αποδεκτή οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα:

1. Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα για νέα εγγραφή είτε Κυπριών είτε μη Κυπριών. Τούτο διότι για τους μη Κύπριους λήφθηκε απόφαση από την Ιερά Σύνοδο να μην εγγραφούν ενώ για τους Κύπριους δόθηκε συγκεκριμένη περίοδος εγγραφής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία έληξε στις 3.12.2022 η ώρα 1200μ.

2. Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα για διαγραφή. Τούτο διότι δόθηκε συγκεκριμένη καταληκτική προθεσμία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία έληξε στις 29.11.2022 η ώρα 1200μ.

3. Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα που αφορά αλλαγή ενορίας ή κοινότητας ως η σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

4. Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα από οποιοδήποτε πρόσωπο σε σχέση με ζητήματα που αφορούν οποιοδήποτε άλλο τρίτο πρόσωπο.

Πρόσθετα σας γνωστοποιούμε ότι η Εκκλησία της Κύπρου από τις 18.00 στις 6 Δεκεμβρίου 2022, θα παρέχει σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της https://churchofcyprus.org.cy με τίτλο «Μάθε που Ψηφίζεις» και θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος με τα προσωπικά στοιχεία του να ενημερωθεί επακριβώς που ψηφίζει, συμπεριλαμβανομένου, Αρχιερατικής Επαρχίας, Κοινότητας/Ενορίας και Εκλογικού Κέντρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.