Με την χάρη του Θεού, και πάλι φέτος γιορτάστηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών και ο εορτασμός των Ελληνικών Γραμμάτων, καθώς επίσης και η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Βρετανική Κολομβία. Όπως κάθε χρόνο, στις γιορτές αυτές έλαβε μέρος και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ.κ. Σωτήριος.

Στις 29 Ιανουαρίου, ο Μέγας Εσπερινός των Τριών Ιεραρχών έγινε στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου και Δημητρίου του Ανατολικού Βανκούβερ, όπου ο σεπτός ποιμενάρχης μας προέστη του Μεγάλου Εσπερινού βοηθούμενος από τους ιερείς της περιοχής.

Μετά το πέρας του εσπερινού, έγινε η καθιερωμένη γιορτή με τους μαθητές νά παρουσιάζουν τα ποιήματά τους. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους δασκάλους αλλά και στα παιδιά μας!

Ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς της Βρετανικής Κολομβίας έλαβαν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Υπαπαντής στη Βικτώρια.

Ο Μέγας Εσπερινός ετελέσθη στις 31 Ιανουαρίου, ο δε Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στις 1 Φεβρουαρίου, ώστε οι πιστοί από το Βανκούβερ να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν. Πολλές ευχαριστίες στην μικρή αλλά προοδευτική αυτή κοινότητα, η οποία φιλοξενεί με τον καλύτερο τρόπο τους πιστούς που έρχονται από τα διάφορα μέρη του νομού.

Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στον Ιερό τιμής ένεκεν Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βανκούβερ, βοηθούμενος από τον π. Οδυσσέα Δρόσο, ιερατικώς προϊστάμενο, και τον π. Δ. Τρυφωνόπουλο. Συμπροσευχήθηκε και ο π. Δ. Παρτσάφας, πρώην ιερατικώς προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού.

Μαζί σε κάθε ακολουθία και εκδήλωση με τον Αρχιεπίσκοπό μας ήταν παρόντες, η γενική πρόξενος της Ελλάδος στο Βανκούβερ κα. Ε. Γεωργοπούλου με την οικογένειά της, η επίτιμη πρόξενος της Κύπρου στο Βανκούβερ κα. Τ. Berggren, άρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, αλλά και η Γ’ αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος στον Καναδά κα. Β. Στρατιδάκη.

Και του χρόνου με υγεία και χαρά και κάθε ευλογία από τον Κύριό μας!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.