«Μηχανή» είχε στήσει επιτήδειος με σκοπό να παίρνει χρήματα από ιερείς που υποτίθεται προορίζονταν στους απόρους του δήμου Αθηναίων. «Μηχανή» είχε στήσει επιτήδειος με σκοπό να παίρνει χρήματα από ιερείς που υποτίθεται προορίζονταν στους απόρους του δήμου Αθηναίων.

Με εγκύκλιό της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενημερώνει τους κληρικούς και τους ενορίτες και τους ζητά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς όπως φαίνεται κάποιος επιτήδειος προσέγγιζε ιερείς και πιστούς με σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα για «φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Όπως φαίνεται η Αρχιεπισκοπή ενημερώθηκε για τη δράση του συγκεκριμένου από τον Δήμο Αθηναίων. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια και ιδίως μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης, με την Αρχιεπισκοπή προκειμένου να προσφέρουν φροντίδα σε άπορους συμπολίτες, και όπως αναφέρει η εγκύκλιος τέτοιου είδους ενέργεις μπορούν να πλήξουν το κύρος της Εκκλησίας.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ακόμα το τηλέφωνο του ατόμου που προσέγγιζε ιερείς και ενορίτες προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.