Αναφέρει η ανακοίνωση:

Πανηγυρικά και μεγάλη προσέλευση πιστών εορτάζει ο Ι. Ναός Αγ. Σοφίας Ταύρου. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Γεώργιο Δημητριάδη και πολλούς προσκυνητές ιερείς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε τον ηρωϊσμό και την δύναμη της ψυχής της Αγ. Σοφίας, που έβλεπε τις θυγατέρες της να υποβάλονται σε μαρτύρια για τον Χριστό και εκείνη να τις ενθαρρύνει να μείνουν ακλόνητες.

Αυτήν την ψυχική αντοχή την χρειαζόμαστε όλοι, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής,που κάποτε φαίνονται ανυπέρβλητες. Μόνο η πίστη μας στο Χριστό μπορεί να αποβεί πηγή δυνάμεως και για μας.

Από αυτήν την πηγή αντλούσαν την δύναμή τους και οι θυγατέρες της Αγ. Σοφίας και εκείνη. Ας μένουμε, λοιπόν, με ακλόνητη πίστη και εμπιστοσύνη στο Χριστό και δεν θα μας απογοητεύσει. Θα μας βοηθά πάντα να βγαίνουμε νικητές, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος. Κατά την Θ. Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας της εορτής θα χοροστατήσει και πάλι και θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Κορωνείας.

Το απόγευμα θα γίνει ο μεθέορτος εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των εορταζομένων Αγίων Γυναικών της Αγ. Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Λαμπροί Εορτασμοί στην Αγ. Σοφία Ταύρου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.