Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής (GOA) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας ιστοσελίδας (charter.goarch.org) με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων και ακριβών πληροφοριών σχετικά με την προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής.

Η εξειδικευμένη αυτή ψηφιακή πλατφόρμα αναπτύχθηκε υπό την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Αποτελεί υλοποίηση της εντολής που έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο να επεκτείνει τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος στα μέλη του κλήρου και των λαϊκών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Η δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα στην αποστολή μας να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια, τη δέσμευση και μια συλλογική προσέγγιση στις προτεινόμενες αλλαγές του Συντάγματος.

Μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ το όραμά μου και καλώ όλους τους πιστούς και τις πιστές να εξερευνήσουν την ιστοσελίδα και να συμμετάσχουν σε διάλογο για το μέλλον της Εκκλησίας μας».

Ο νέος ιστότοπος θα φιλοξενήσει ενότητες με τίτλο: “Τι είναι το Σύνταγμα;””Γιατί νέο Σύνταγμα;”και “Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)”.

Οι επισκέπτες του ιστότοπου θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν βίντεο και παρουσιάσεις, να διαβάσουν έγγραφα κανονικού δικαίου και προηγούμενα δελτία τύπου και ανακοινώσεις τόσο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς και να συμμετάσχουν και να ενημερωθούν αξιόπιστα για την εν εξελίξει διαδικασία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.