Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας προσφάτως ενημέρωσε το χριστεπώνυμο πλήρωμά της σχετικώς με τη στάση και συμπεριφορά του π. Ελευθερίου Τάτση, παραθέτοντας αναλυτικά τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες και ενδεικτικές μόνο δημόσιες τοποθετήσεις του, που στοιχειοθετούν τη θλιβερή παρέκκλισή του από τους Ιερούς Κανόνες και από το ορθόδοξο ήθος και φρόνημα.

Όπως σχολιάζεται σε σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, “οι μετά τούτων κινήσεις του π. Ελευθερίου, μερικές εκ των οποίων δημοσιεύονται από τον ίδιο, εμφανίζουν υποτροπιασμό και δυστυχώς δεν αφήνουν περιθώρια ούτε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο, ούτε και στην Εκκλησία για περαιτέρω άσκηση εκκλησιαστικής οικονομίας και επίδειξη ανοχής”.

“Για τον λόγο αυτό, ο π. Ελευθέριος Τάτσης τέθηκε, σήμερα 5 Οκτωβρίου τρ.έτ., σε εκκλησιαστική αργία, ενώ απολύθηκε από τα καθήκοντά του”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ενημερώνει δε το πλήρωμα της Εκκλησίας ότι “από τούδε και εις το εξής κάθε ιεροπραξία και κάθε μυστήριο που ενδεχομένως τελεστούν από τον εν λόγω κληρικό δεν έχουν εγκυρότητα και δεν αναγνωρίζονται πλέον ούτε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ούτε και από την υπόλοιπη Ορθόδοξη Εκκλησία όπου γης”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.