Ρύθµιση του πλαισίου που διέπει τα ειδικά δικαιώµατα της ΚΑΠ ενόψει της νέας προγραµµατικής περιόδου επιδιώκουν κτηνοτροφικές επιχειρήσεις της χώρας που προτείνουν είτε την αύξηση της αξίας των δικαιωµάτων τους, είτε την µεταφορά τους στο καθεστώς των εκτατικών ενισχύσεων.

Συγκεκριµένα αυτή προβλέπει τη χορήγηση συνδεδεµένης στήριξης σε παραγωγούς που δεν διαθέτουν επιλέξιµα εκτάρια. Κατά τη χορήγηση συνδεδεµένης στήριξης, τα κράτη µέλη εξασφαλίζουν ότι πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

(α) υπάρχει σαφής περιβαλλοντική ή κοινωνικοοικονοµική ανάγκη ή όφελος.

(β) η υποστήριξη δεν δηµιουργεί σηµαντικές στρεβλώσεις στην εσωτερική αγορά · και

γ) η στήριξη για την κτηνοτροφία είναι σύµφωνη µε την οδηγία 2000/60 / ΕΚ.

Εφόσον περάσει η πρόταση της Ευρωβουλής, έγκειται στη συνέχεια στα κράτη µέλη και τις διαχειριστικές αρχές να ενεργοποιήσουν το πλαίσιο αυτό, το οποίο µάλιστα θα µπορούσε ήδη να θεωρείται δεδοµένο, αν στο πλαίσιο των διαπραγµατεύσεων της ΚΑΠ στο Συµβούλιο των υπουργών γεωργίας της ΕΕ, η τότε ηγεσία της Βάθη είχε προνοήσει ώστε να καταθέσει σχετική τροπολογία, µε δεδοµένο ότι το ζήτηµα αφορά µια παραγωγική µερίδα της εγχώριας κτηνοτροφίας.

Τα επόμενα 24ωρα ξεκινούν την αποτίμηση ζημιών κακοκαιρίας κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Μόλις καταστεί εφικτό από τις καιρικές συνθήκες τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα προχωρήσουν σε άμεση αποτίμηση των ζημιών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην πρωτογενή παραγωγή, σύμφωνα με τα όσα διαβεβαιώνει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.