ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 07.00 - Αγιασμός 2022. Η Έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Αρχής της Ινδίκτου Ζωντανά. Αγιασμός Live – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της έναρξης του εκκλησιαστικού έτους με την αρχή της Ινδίκτου – Ευλογία και Αγιασμός. Θεία Λειτουργία 1 Σεπτεμβρίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Ο Όσιος Συμεών ο Στυλίτης. Ο Άγιος Αμμούν ο Διάκονος και οι Αγίες Τεσσαράκοντα Παρθένες και Ασκήτριες οι Μάρτυρες. Η Έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους. Η Αρχή Ινδίκτου. Αγιασμός Σεπτεμβρίου 2022.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της εορτής της Ινδίκτου με το νέο εκκλησιαστικό έτος – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 07.00.

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 07.00 – Αγιασμός 2022. Η Έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους.

ΙΝΔΙΚΤΟΣ
ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ
ΝΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου 2022 του Αγιασμού του νέου εκκλησιαστικού έτους της αρχής της Ινδίκτου με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ νέου εκκλησιαστικού έτους. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής της Ινδίκτου με τον Αγιασμό του έτους – Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αρχής της Ινδίκτου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αρχη Ινδικτου
Ινδικτοσ
Αγιασμοσ
Αγιοσ Αμμουν
Αγιεσ 40 Παρθενεσ
Οσιοσ Συμεων
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
1 Σεπτεμβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.