Ένα πραγματικά πολύ όμορφο σημείο πολιτισμού, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Αυγούστου στην Σάμη.

Πρόκειται για την Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης, που εδώ και 21 χρόνια κάτοικοι και τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθούσαν να δημιουργήσουν.

Τελικά έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και από απόψε, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη, έγιναν τα εγκαίνια και από αύριο θα είναι πλήρως επισκέψιμο για το κοινό και όπως μάθαμε με ελεύθερη είσοδο έως το τέλος του χρόνου!

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριο.

Για την σημαντικότητα της Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης μίλησαν, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Σάμης Μάκης Μονιάς, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σάμης, Αντώνης Καλλιβωκάς, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γρηγόρης Γρηγορακάκης και φυσικά η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη!

Όπως τονίστηκε ένας Υπουργός φτάνει στο νησί μας για καλό λόγο και όχι για τις τόσες και τόσες φυσικές καταστροφές που έχει υποστεί ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια!

Μετά την … απόσυρση της κόκκινης κορδέλας, επίσημοι και κόσμος περιηγήθηκαν στους εξαιρετικούς χώρους της Αρχαιολογικής Συλλογής, με τα εκθέματα να εντυπωσιάζουν. Πρόκειται άλλωστε για μια συλλογή με εντυπωσιακά εκθέματα και διαδράση, καθώς εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα μέσα, ώστε ο επισκέπτης να μπορέσει να κατανοήσει πλήρως το βλέπει και την ιστορική σημασία του κάθε αντικειμένου!

To παρών, έδωσαν επίσης, ο Αντριπεριφερειάρχης Αργοτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Κουρής, ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και τ. Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, του οποίου ο ρόλος στην δημιουργία της Αρχαιολογικής Συλλογής μνημονεύτηκε από τους παρευρισκόμενους, ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης μαζί με τον αντιδήμαρχο Γεράσιμο Γαλανό, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάμης, Στέλιος Σπαθής και Γιώργος Καβαλλιεράτος, οι διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας της Κεφαλονιάς, Αθανάσιος Σιούτης (Λιμενάρχης Κεφαλονιάς), Ιωάννης Μπούμης (Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλονιάς) και Κωνσταντίνος Ψαρρός (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) και πολύς κόσμος.

Στην Κεφαλονιά, μαζί με την κα Μενδώνη βρέθηκαν και, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, η σύμβουλός της κα Παναγιωταρέα και συνεργάτες της.

Η Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ «Επισκευή και Δημιουργία Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης και έκθεση ψηφιδωτών στην Κεφαλονιά, εντεταγμένο αρχικά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησια 2014-2020» με σκοπό την προστασία και την παρουσίαση στο κοινό ευρημάτων που προέκυψαν απο τις κατα καιρούς ανασκαφές, απο την Σάμη, αλλά και το Φισκάρφο, την Αρχαία Πόλη Πάνορμο.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης των εγκαινίων έκανε η αρχαιολόγος Ελένη Παπαφλωράτου.

Πρόκειται για μια Αρχαιολογική Συλλογή που αξίζει τον κόπο να την επισκευθούν μικροί και μεγάλοι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.