Η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη μετά την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου στην κυπριακή Βουλή, με την οποία εξέφρασε ενόχληση για μη καταδίκη της τουρκικής εισβολής του 1974 εκ μέρους του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι «προϊόν μιας μονοδιάστατης προοπτικής, η οποία είναι ασυμβίβαστη με τα ιστορικά δεδομένα του νησιού και αγνοεί την αιτία του Κυπριακού» ισχυρίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι η προσέγγιση του Προέδρου Αναστασιάδη «να χρησιμοποιήσει τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τους δικούς του πολιτικούς σκοπούς, διαστρεβλώνει τα γεγονότα και περιέχει λάθη».

Είναι προφανές ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν θα εξυπηρετήσει την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα, προσθέτει.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Τατάρ «η ειρηνευτική επιχείρηση του 1974» όπως χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή, έγινε στο πλαίσιο «του διεθνούς δικαίου και δεν μπορεί να ταυτιστεί με το τι συμβαίνει στο Ουκρανία σήμερα».

Έκανε επίσης λόγο για «υπερβολική αντίδραση της ε/κ πλευράς» στην αναφορά της Βικτόριας Νούλαντ σε «πρόεδρο Τατάρ» και επανέλαβε τα περί κυριαρχικής ισότητας και λύσης δύο κρατών στην Κύπρο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.