Την ηγεσία και τα στελέχη της Περιφερειακής Διευθύνσεως Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος επισκέφτηκε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Διευθύντριας Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένης Μπενιάτα.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2021 – 2022 και είχε μία ουσιαστική επικοινωνία με τα επιτελικά στελέχη της εκπαίδευσης συνοδευόμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τον Υπεύθυνο Τομέα Ανάπτυξης Ειδικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης της Ι.Μ. Φθιώτιδος, Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Τύπου και Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριο Ατματζίδη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στο πρόσωπο της κ. Μπενιάτα και των λοιπών επιτελικών στελεχών της εκπαιδευτικής κοινότητας θέλησε να εκφράσει προς όλους τους εκπαιδευτικούς την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για το έργο που επιτελούν.

«Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς παρακαλώ να δεχθείτε για μία ακόμη φορά τις ολοκάρδιες ευχές μου αλλά και τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για το υποδειγματικό έργο, το οποίο επιτελείτε στην διακονία που σας έχει ανατεθεί από την Πολιτεία μας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, σε επίπεδο μάλιστα επιτελικό, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Σε εποχές δύσκολες, μέσα στην υγειονομική κρίση αλλά και στις άλλες παρεπόμενες κρίσεις -οικονομικές, κοινωνικές, θεσμικές- κρατήσατε την εκπαιδευτική κοινότητα σε άριστο επίπεδο και φυσικά αυτό υπήρξε καρπός συντονισμένης εργασίας και συλλογικής δουλειάς.

Γι’ αυτό στο πρόσωπό σας υποβάλλω την αγάπη μου, τα συγχαρητήριά μου και την ευγνωμοσύνη μου προς όλους τους εκπαιδευτικούς, καθηγητές και καθηγήτριες, δασκάλους και δασκάλες, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τόσο για την διαχρονική τους συμβολή στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας, όσο και γι’ αυτό, το οποίο διακονούν σε τούτες τις δύσκολες εποχές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο κ. Συμεών στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως με την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος για ακόμη μία φορά έθεσε στην διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητος τις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως:

«Γνωρίζετε ότι και εγώ προσωπικά, αλλά και η Μητρόπολή μας είμαστε κοντά σας. Θέλουμε όμως να έρθουμε ακόμη πιο κοντά με σκοπό όχι φυσικά να κατευθύνουμε ή να καθοδηγήσουμε το έργο σας, αλλά με μοναδικό σκοπό να σταθούμε συνοδοιπόροι και βοηθοί σας.»

Ο κ. Συμεών είχε μία ουσιαστική και γόνιμη επικοινωνία με όλους τους Διευθυντές και εκπροσώπους της Εκπαιδεύσεως τόσο σε τοπικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο για θέματα συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν: Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, η Διευθύντρια Β/μιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρου, η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Παναγιώτα Χουλιάρα, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Ανδρεόπουλος, ο Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων του (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος καθώς και άλλα επιτελικά στελέχη της εκπαιδεύσεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.