Παράταση μέχρι τις 10 Μαρτίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων COVID για το μήνα Ιανουάριο, ενώ όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τις 9 Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική πληρωμή για τις αποζημιώσεις που αφορούν στα κουρέματα ενοικίων που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Η πρώτη πληρωμή αποζημιώσεων, για τα κουρέματα που έγιναν τον Ιανουάριο, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου. Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των δηλώσεων COVID για τα μισθώματα μηνός Φεβρουαρίου 2021.

Εξάλλου, οι ιδιοκτήτες που έχουν εκμισθώσει ακίνητα σε υποκαταστήματα θα μπορούν να δουν από αύριο επικαιροποιημένη εικόνα των μισθωμάτων τους καθώς, πλέον, στις περιπτώσεις αυτές, εφαρμόζεται το ευνοϊκότερο -για τον μισθωτή- ποσοστό μείωσης του μισθώματος.

Επίσης μέχρι τις 9 Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η εκ νέου επεξεργασία των δηλώσεων Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 προκειμένου οι ιδιοκτήτες να λάβουν ενημέρωση για το αν διακινούνται τελικά συμψηφισμούς για τα κουρέματα ενοικίων, αν έχει απορριφθεί δήλωσή τους ή αν πρέπει να κάνουν κάποιες διορθώσεις. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020.

Με την απόφαση Α. 1040/2021 (ΦΕΚ Β΄ 796/28.2.2021) του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή, επιλύθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τη διαχείριση των επιχειρήσεων με υποκαταστήματα που έχουν ΚΑΔ κλειστών επιχειρήσεων, εφαρμόζοντας στις περιπτώσεις αυτές το ευνοϊκότερο για τον μισθωτή ποσοστό μείωσης του μισθώματος. Οι ιδιοκτήτες που έχουν εκμισθώσει ακίνητα σε υποκαταστήματα θα μπορούν να δουν την επικαιροποιημένη εικόνα των μισθωμάτων τους από μεθαύριο, Τετάρτη 3/3/2021.

Άμεσα θα εκδοθούν αποφάσεις που θα αντιμετωπίσουν ειδικότερα ζητήματα διαχείρισης των Δηλώσεων COVID για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Επιπλέον:

Εντός της ημέρας, εκδίδεται από τoν Διοικητή της ΑΑΔΕ απόφαση παράτασης υποβολής των Δηλώσεων COVID για τον μήνα Ιανουάριο μέχρι τις 10/3/2021.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.