Για την είσπραξη του ποσού της αποζημίωσης, που αντιστοιχεί στο 20% του ενοικίου του μηνός Νοεμβρίου, κάθε δικαιούχος ιδιοκτήτης θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet δήλωση απώλειας εισοδήματος (δήλωση Covid) για τον μήνα Νοέμβριο. Η αποζημίωση θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο.

Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης που έχει συμφωνήσει με τον ενοικιαστή του επιχειρηματία μηνιαίο ενοίκιο 1.000 ευρώ, θα υποχρεωθεί να λάβει για τον μήνα Νοέμβριο ενοίκιο 600 ευρώ.

Ποσό ίσο με το 50% της απώλειας των 400 ευρώ, δηλαδή ποσό της τάξεως των 200 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 20% του κανονικού ενοικίου, o ιδιοκτήτης θα το λάβει από το Δημόσιο ως αποζημίωση, με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει στο TAXISnet.

Στους ιδιοκτήτες αυτούς θα καταβληθεί από το Δημόσιο το 50% της εισοδηματικής απώλειας που θα υποστούν εξαιτίας της μείωσης αυτής. Δηλαδή ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του ενοικίου του μηνός Νοεμβρίου (το 50% του 40% του ενοικίου) θα πιστωθεί από το Δημόσιο στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες στο σύστημα TAXISnet.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, η αποζημίωση των ιδιοκτητών θα είναι μεγαλύτερη (θα αντιστοιχεί στο 50% κι όχι στο 30% της εισοδηματικής απώλειας) και θα χορηγηθεί με άμεση πίστωση του αναλογούντος ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε δικαιούχου ιδιοκτήτη κι όχι με τη μορφή έκπτωσης φόρου (συμψηφισμού με μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις).

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όσοι ιδιοκτήτες μισθώνουν τα ακίνητά τους σε επιχειρήσεις που θα υποχρεωθούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους εντός του Νοεμβρίου, σε επιχειρήσεις που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού και τον μήνα Νοέμβριο, σε εργαζομένους των επιχειρήσεων αυτών οι οποίοι τίθενται σε αναστολή συμβάσεων εργασίας καθώς και σε παιδιά των εργαζομένων αυτών τα οποία είναι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τους γονείς τους, υποχρεούνται να εισπράξουν τα μισθώματα του μηνός Νοεμβρίου μειωμένα κατά 40%.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.