Βιοτεχνολογίας (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών): Καταρχάς θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως Γεωπόνος. Το τμήμα αποσκοπεί στην κατάρτιση επιστημόνων στον διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο της βιοτεχνολογίας. Ως αυριανοί απόφοιτοι, θα είναι σε θέση να δραστηριοποιηθούν επιστημονικά και ερευνητικά σε πεδία σχετικά με την γονιδιωματική, τη διαχείριση του γενετικού υλικού, την κυτταρική μηχανική, τη νανοτεχνολογία, τους βιοαισθητήρες, τη φαρμακευτική βιοτεχνολογία κ.ο.κ. και όχι φυσικά αποκλειστικά και μόνο στον πρωτογενή τομέα ή στην αγροτική παραγωγή με την παραδοσιακή έννοια του γεωπόνου.

Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΔΙΠΑΕ): Ένα τμήμα το οποίο υπηρετεί ένα πεδίο επίσης δυναμικά αναπτυσσόμενο, και το οποίο -εν μέσω πανδημίας-, ανέδειξε ακόμη περισσότερο τη δυναμική και τη σπουδαιότητα του κλάδου όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην καθημερινότητα του μέσου πολίτη. Η Διοίκηση Logistics είναι η διαδικασία του σχεδιασμού, υλοποίησης και ελέγχου της αποτελεσματικής ροής και αποθήκευσης προϊόντων, υπηρεσιών από την αρχική παραγγελία μέχρι την τελική παράδοση. Το γνωστικό αντικείμενο της Εφοδιαστικής Διοίκησης (Logistics Management) και ευρύτερα της Διοίκησης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Management) βρίσκει δεκάδες εφαρμογές σε πολλά πεδία (Υγεία, Στρατός, Ναυτιλία κ.λπ.) ενώ το επάγγελμα του στελέχους logistics συμπεριλαμβάνεται στα επαγγέλματα με την υψηλή ζήτηση και οι προοπτικές απασχόλησης των πτυχιούχων και για τον Ελληνικό χώρο προδιαγράφονται θετικές και ο απόφοιτος λογίζεται ως Στέλεχος Logistics.

3. Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων): Πέραν από τις παραδοσιακές ειδικότητες των Μηχανικών, συναντούμε στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και πολυτεχνικά τμήματα με μια πιο στοχευμένη αποστολή και εμβάθυνση όπως το συγκεκριμένο. Ο απόφοιτος του τμήματος, λογίζεται ως Μηχανικός Τεχνολογίας Υλικών. Το πρόγραμμα σπουδών εστιάζει στην κατάρτιση επιστημόνων ικανών να μελετούν, να ερευνούν και να απασχολούνται στους τομείς των μοριακών υλικών, των βιοϋλικών και των μικρο- και νανο-φασικών υλικών δίνοντας βέβαια ιδιαίτερη έμφαση στη Χημική Μηχανική.

4. Ψηφιακών Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως Πληροφορικός. Το τμήμα δίνει έμφαση στις σύγχρονες ενσύρματες και ασύρματες ευρυζωνικές τεχνολογίες για το διαδίκτυο και άλλες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως e-learning, e-health, e-business και e-goverment και καλύπτει δύο σημαντικούς κλάδους της Ψηφιακής Οικονομίας και της Κοινωνίας της Γνώσης: τον κλάδο των Δικτυοκεντρικών Συστημάτων και Υπηρεσιών και τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων. Είναι καταλυτική εξάλλου η συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων ικανών να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση συστημάτων σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας που πλέον υπεισέρχεται ιδιαίτερα δυναμικά και στη χώρα μας.

5. Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Αιγαίου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Όντας το μόνο Τμήμα στην Ελλάδα που συνδυάζει τρεις νευραλγικούς επιστημονικούς και αναπτυξιακούς τομείς, αυτούς της Πληροφορικής, των Επικοινωνιών και του Πολιτισμού, παράγει αξιόλογους επιστήμονες & επαγγελματίες, ικανούς να ανταποκριθούν στο σύγχρονο ακαδημαϊκό & επιχειρησιακό περιβάλλον για τη μελέτη και εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο πεδίο του Πολιτισμού. Μουσεία και Ψηφιακές Τεχνολογίες (Digital Museums), Μοντέλα Επικοινωνίας (Communication Models), Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (Creative Industries), Social media, Διαδραστικός Σχεδιασμός (Interactive Design) είναι μερικά μόνο από τα ενδιαφέροντα αντικείμενα για ένα τμήμα που προσφέρεται και στους υποψηφίους του 1ου επιστημονικού πεδίου!

Ο Όμιλος Φροντιστηρίων «Διακρότημα» παρουσιάζει 10 τμήματα που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι προτού συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους στις πανελλήνιες εξετάσεις 2021
Λίγο πριν την ανακοίνωση των βαθμολογιών και ενόψει του «μήνα του μηχανογραφικού» που ακολουθεί, ήδη έχει ξεκινήσει από πολλούς υποψηφίους η αναζήτηση πληροφοριών για την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος. Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, ειδικά για τους μαθητές που κινούνται στις υψηλές βαθμολογίες, η αναζήτηση αυτή να είναι αρκετά περιορισμένη με αποτέλεσμα το μηχανογραφικό να περιλαμβάνει ελάχιστα τμήματα. Σε κάθε περίπτωση, ένα μηχανογραφικό που αριθμεί έναν πολύ μικρό αριθμό τμημάτων και μάλιστα περιλαμβάνει αποκλειστικά τμήματα ενός μόνο συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου, είναι αρκετά παρακινδυνευμένο, ειδικά τη φετινή χρονιά, η οποία αναμένεται να εξελιχθεί σε χρονιά εκπλήξεων, κυρίως στα μεσαία και χαμηλά βαθμολογικά στρώματα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.