ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ LIVE – Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 41,1%, ποσοστό που είναι υπερδιπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά του οποίου καταρρέουν στο 20,1%.

Τρίτη εκλογική δύναμη αναδεικνεύται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 12,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7% και η Ελληνική Λύση με 4,5%.

Έκπληξη αποτελεί το ποσοστό του κόμματος «ΝΙΚΗ» το οποίο εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 2,9%, «φλερτάροντας» με την είσοδό του στη Βουλή .

Πρωτιά της ΝΔ ακόμη και στην Κρήτη, για πρώτη φορά από το 1974 – Το ΠΑΣΟΚ προσπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιες περιφέρειες – Θρίλερ με ΜέΡΑ25, Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη

Ιστορική διαφορά υπέρ της ΝΔ, προβάδισμα που φτάνει τις 14 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται από την επεξεργασία του 100% των στοοιχείων των exit polls. Ο θρίαμβος της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνεται στο γεγονός ότι ακόμη και η Κρήτη, ένα νησί που ιστορικά το ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν την απόλυτη ηγεμονία μεταπολιτευτικά, βάφεται γαλάζιο.

Αποτελέσματα εκλογών: Θρίαμβος Μητσοτάκη με 11 μονάδες διαφορά
Η ΝΔ αναμένεται να λάβει από 36% έως 40% – Από 25% μέχρι 29% ο ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ από 9,5% μέχρι 12,5% – Το ποσοστό που συγκεντρώνουν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Καθαρή και ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν τα exit polls που δημοσιεύθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 7 το απόγευμα της Κυριακής.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE μεταδίδει τον παλμό των εκλογών με συνεχή ενημέρωση και ρεπορτάζ, ειδήσεις , σχόλια και όλα τα αποτελέσματα από τη μεγάλη εκλογική μάχη, από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Singular Logic. Μη χάσετε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του exit poll μέσα από τη συχνότητα του MEGA, με τη Metron Analysis και τον Στράτο Φαναρά στην ανάλυση των αποτελεσμάτων .

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Η αίσθηση μίας μεγάλης διαφοράς ήδη από από τα πρώτα κύματα δειγματοληψίας των exit poll, υπήρχε στην Πειραιώς και στον κύκλο συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Όσο η αίσθηση αυτή επιβεβαιωνόταν με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της ψηφοφορίας, το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ επιχειρούσε να σταθμίσει την κατάσταση και να έχει όσο το δυνατόν μία πιο ασφαλή εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.