ΡΙΤΣΩΝΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ: Το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα είναι γεγονός. Ένα αίτημα πολλών χρόνων τελικά ικανοποιείται, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών που αναγκάζονταν να μεταφέρουν τους νεκρούς τους στη Βουλγαρία για να εκπληρωθεί εκεί η τελευταία τους επιθυμία.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στην περιοχή της Ριτσώνας, κοντά στη Χαλκίδα. Το αποτεφρωτήριο έλαβε το καλοκαίρι του 2018 τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και αμέσως ξεκίνησαν οι εργασίες για την περάτωση του κτιρίου.

Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία και έχει επτά ιδιοκτήτες, ένας από αυτούς η Ελληνική Εταιρεία Αποτέφρωσης που επί πολλά χρόνια προωθούσε τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του αποτεφρωτηρίου. Πρόκειται για ένα κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής με τον απαραίτητο εξοπλισμό, τελευταίας τεχνολογίας.

Η διαδικασία της καύσης είναι γρήγορη και οι συγγενείς έχουν να επιλέξουν μέσα από μια συλλογή τεφροδόχων. Όσον αφορά στο κόστος της αποτέφρωσης, εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στα 600 ευρώ.

Η ίδρυση και η λειτουργία του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στη Ριτσώνα αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, αποτελεί ιστορική αλλαγή για τα ταφικά έθιμα της Ελλάδας.

Μέχρι σήμερα χιλιάδες οικογένειες μετέφεραν στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες τους οικείους τους, των οποίων η τελευταία επιθυμία ήταν η αποτέφρωση, με τεράστιο οικονομικό και συναισθηματικό κόστος.

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο ένα ποσό 2,5 έως 3 εκατ. ευρώ “έφευγε” στο εξωτερικό για τον σκοπό αυτό.

Να σημειωθεί ότι η Εκκλησία μας έχει εκφράσει αρκετές φορές τη θέση της για το θέμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.